Kecskemét

2024.05.09. 15:18

Több mint kétezer pedagógust ajándékoznak meg színházélménnyel

A Kecskeméten dolgozó valamennyi pedagógusnak egy színházi előadással köszöni meg egész éves fáradhatatlan munkáját Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és a város önkormányzata, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal együttműködve. A Pedagógus Naphoz kapcsolódó örömteli hírt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be.

Sebestyén Hajnalka

A színházban megtartott eseményen először Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szólt. Elmondta: sokáig gondolkoztak azon, mivel ismerhetnék el a pedagógusok odaadó munkáját, mellyel versenyképes tudáshoz juttatják a diákokat. Az oktatás markáns eleme a kulturális értékek ápolása, a színházzal is jó az együttműködésük, pedagógusok sokasága élteti a színházba járást, jó példát mutatva a fiataloknak. Így jött az ötlet, hogy színházi élménnyel ajándékozzák meg a városban oktató pedagógusokat. Nemcsak az önkormányzati iskolákban, hanem az egyházi és magán oktatási intézményekben dolgozó pedagógusokat is. 

pedagógus, színház, előadás, Kecskemét, önkormányzat
Pedagógusokat ajándékoz meg  Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester 
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A pedagógusoknak oroszlánrésze van a gyerekek színházlátogatásában

Az iskolák a csütörtöki nap folyamán levelet kaptak a színházélmény lehetőségéről, melyben jelezték számukra, hogy milyen elérhetőségeken keresztül regisztrálhatnak a pedagógusok. A jegyek egy személyre szólnak, de így az élmény mellett közösségerősítő szerepet is betölt az ajándék, hiszen a színházban a közösen töltött idő vidám beszélgetésekhez, tapasztalatcserékhez is vezethet.

Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója az együttműködés kapcsán hozzátette: komoly kapcsolatot ápolnak a fiatalokkal, minden évben vannak gyerekdarabjaik. Tíz éve a hátrányos helyzetű fiatalokat színházi előadással ajándékozzák meg, a covid után a kórházi dolgozókat hívták meg egy előadásra. Most pedig több mint kétezer pedagógust látnak vendégül a polgármester kezdeményezésére. Nagy öröm ez számukra is, hiszen a pedagógusok azok, akiknek oroszlánrészük van abban, hogy minden évben diákok sokasága látogatja előadásaikat. 

Cseke Péter ismertette a választható négy előadást. Május 16-án, 21-én, 29-én 19 órakor Az ég tartja a Földet című musicalt, május 30-án 19 órakor a Szerelmes Shakespeare-t mutatják be számukra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!