Művészet

2024.05.10. 16:45

Divatrajzok és gondolatébresztő grafikák a halasi kiállításon – galériával

Hegyi Wittermann Blanka kiskunhalasi alkotó munkáiból nyílt kiállítás a Közösségek Házában, ahol a modern elemekkel kiegészített tradíció és a hagyományőrzés, valamint szürreális, álomszerű képek jelennek meg.

Pozsgai Ákos

A művész 12 éves korában határozta el, hogy divattervező lesz, elvégezte a textiljáték-készítő iskolát, később Fazekas Valéria budapesti divattervező boltjában szerzett tapasztalatot. Művészeti tanulmányait Németországban folytatta, ahol felvételt nyert a müncheni divatiskolába, divattervező és grafikai szakon végzett 2007-ben. Közben számos különböző divat versenyen vett részt Berlinben, Hannoverben, Münchenben és ruhákat tervezett színházi előadásokhoz és egy filmes produkcióhoz – hangzott el a kiállítás megnyitóján.

divattervező, grafika, kiállítás
Divatrajzok és gondolatébresztő grafikák láthatók a halasi kiállításon
Fotó: Pozsgai Ákos

Hegyi Wittermann Blanka több mint két évtized után költözött haza Magyarországra a családjával, Kiskunhalason, a Benjamin Lakóotthonban gyógypedagógusként dolgozik. Első kiállítását Molnár József, a Benjamin Lakóotthon vezetője nyitotta meg, közreműködtek az otthon lakói.

Molnár József egy életút mérföldkövének nevezte a tárlatot, ahol megjelennek az eltelt évek munkái, erőfeszítései és emlékei, amely további motivációt adhat az alkotónak és megalapozhatja a jövő teendőit.

– A kiállítás egyik oldalán megjelenik a tradíció, a hagyományőrzés találkozik modern elemekkel szolid színkompozíciókkal. A kiállítás másik felét szürreális, álomszerű képek alkotják, melyeken különböző emberi és állati lények jelennek meg, a fantázia világába repítve a nézőket. Olyan alkotásokat látunk, amelyek előtt érdemes megállni, elidőzni és elgondolkodni, nem az a fontos, hogy minden esetben megértsük a képek tartalmát, hanem hogy a nézelődő számára mit jelent a kép, mit vált ki belőle – mondta Molnár József a kiállítás megnyitóján. A tárlat május 30-ig látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!