Népi Iparművészeti Gyűjtemény

2024.04.20. 14:09

Az arborétum fenntartását és fejlesztését segítik a kecskeméti tárlattal – galériával

Festménykiállítás és vásár nyílt a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért a Népi Iparművészeti Gyűjteményben a napokban.

Orosz Fanni Flóra

2023-ban 16. alkalommal rendezték meg a Kiskunsági Alkotótábor a KEFAG Zrt. Bugaci Erdészeténél, a Bucka Vendégházban. A táborban résztvevő művészek abban hasonlítanak egymásra, hogy a természeti környezet, az erdő csendje és szépsége, a Bucka Vendégház nyugalma és kényelme hatással van minden alkotásukra. A KEFAG Zrt. biztosítja a zavartalan alkotómunka hátterét, a művészek pedig gazdagítanak minket néhány festménnyel, grafikával és szoborral. Az eredmény több száz alkotás, melyek lenyomatai a táj szépségének és a szárnyaló fantáziának. 

kiállítás tárlat, Kecskeméti Arborétum
Festménykiállítás és vásár nyílt a Kecskeméti Arborétum fejlesztéséért a Népi Iparművészeti Gyűjteményben 
Fotó: Orosz Fanni

A kiállítás megnyitóján a Boróka zenekar citeraműsorát hallhatta a közönség. A jó kedélyű, népies dallamok tematikájukban is illeszkedtek a kiállítás arculatához. A megnyitón beszédet mondott Sulyok Ferenc a KEFAG Zrt. vezérigazgatója, aki mélységes háláját és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik valamilyen formában hozzájárultak a kiállítás, később pedig majd az aukció lebonyolításához, kivitelezéséhez.  

– Elindult egy olyan úton, ahol keressük és fejlesszük a kapcsolatokat. 2005-re nyúlik vissza ez a történet, ugyanis akkor volt a legelső Kiskunsági Alkotótábor Bugacon – gondolt vissza az immár 16. alkalommal megrendezett kiállítás első mozzanataira. 

A színpompás és családias hangulatot teremtő alkotásokból látható ötven darab a kiállításon a Népi Iparművészeti Gyűjteményben (Kecskemét, Serfőző u. 19.) csaknem 2 hónapon keresztül, április 14-től június 13-ig. Ezen felül további 15 alkotás kerül kalapács alá a június 14-én 17 órakor megrendezendő aukción. Ahogy azt a korábbi aukciókon is jelezték, minden egyes elkelt alkotás értékét az ingyenesen látogatható Kecskeméti Arborétum fenntartására és további fejlesztésére fordítják. 

Alkotásukkal gazdagították a kiállítást: Alim Adilov, Ambrus Lajos, Balló Andrea, Balog József Zsolt, Baráth Csaba Attila, Bitay Zoltán, Boar Szilvia, Craciun Judit, Dudás Gyula, Gally A. Katalin, Garti Goór Imre, Görgényi Tamás, György László, Harsányi Zuszsanna, Horváth Lajos, Keresztes Zsuzsa, Kiss Béla, Kondrak Matyikó Margit, Kovács Emil Lajos, Les József Pál, Mártonfi Benke Márta, Moldován Gyula, Mráz János, Palásti Renáta, Pomothy László, Sebestyén Erzsébet, Simon Miklós, Szappanos István, Szatmári Ottilia, Tartan Rodica, Tömpe Emőke, Török István, Vassy Erzsébet és Ziegler Németh Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!