Hagyomány

2022.12.15. 07:00

Gazdára talált az Év diákkönyvtárosa cím Szabadszálláson

Idén sem maradt el a szabadszállási könyvtár hagyományos karácsonyváró foglalkozása. Az ünnepi díszbe öltöztetett intézményre ezúttal is ki lehetett akasztani a megtelt táblát, hiszen még más településről is érkeztek az érdeklődők.

Gulyás Sándor

Schvasta Zsolt, az év diákkönyvtárosa

Fotó: Gulyás Sándor

–  A délelőtt slágerprogramja Ujszászi Erika Juditnak köszönhetően a gyertyamártás volt. A résztvevők a technikával való megismerkedés után elkészíthették saját viasz mécsesüket. Az elkészült alkotásokat mindenki hazavihette, hogy ünnepi asztalok egyedi díszévé válhassanak. Az újrahasznosítás jegyében mindenki megalkot

hatta a saját kis stilizált betlehemét spatulák felhasználásával – sorolta Vass Roland könyvtárvezető.

A lehetőségek ezzel még nem értek véget, angyalkás karácsonyfadíszek, és karácsonyi képeslapok kerültek ki a szorgos kezek közül. Egy névtelen adományozónak köszönhetően a gyerekeknek bőven jutott szaloncukor, nápolyi és csokis perec is.  

– Könyvtárunk 2017 óta ösztönzi a diákokat a Legyél Te is diákkönyvtáros! programmal a szakma jobb megismerésére. Azóta minden év végén, a karácsonyi készülődés jegyében kerül sor az Év diákkönyvtárosa cím ünnepélyes átadására. 

A díjazottnak meg kell tanulnia a könyveket visszaosztani a polcokra, használni a számítógépes kölcsönző programot, megismerni a statisztikát, és ezek mellett aktívan részt kell vennie a könyvtári rendezvényeken.

Idén társai közül Schvasta Zsolt emelkedett ki, aki a program története során, első fiúként, nyerte el a címet és került fel a könyvtár dicsőségfalára – emelte ki Vass Roland. 

A karácsonyváró foglalkozásra nem csak helyből, hanem településről is érkeztek az érdeklődők
Fotós: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!