prózafelolvasás

2020.10.21. 14:21

Zrínyi Miklós születésére emlékeznek a kecskeméti versenyen

A Katona József Napok keretében idén is megrendezi a prózafelolvasó-versenyt 7–12. osztályosok számára az Ifjúsági Otthon, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság helyi csoportjával és a Katona József Társasággal karöltve. November 3-ig várják a jelentkezéseket.

Sebestyén Hajnalka

A Ne bántsd a magyart! elnevezésű prózafelolvasó-versenyt november 9-én, hétfőn 14 órakor tartják meg. A versennyel Zrínyi Miklós születésének négyszázadik évfordulójára emlékeznek meg.

A megméretésre kecskeméti és környékbeli 7–9. osztályos és 10–12. osztályos diákok jelentkezhetnek. Választható művek: tanulmányok, esszék Katona József és Zrínyi Miklós történeti, művelődéstörténeti, közéleti és hadtudományi írásairól. A választott mű vagy részlet értő felolvasása maximum kétperces időtartamú lehet.

Nevezési díj nincs. Jelentkezéskor meg kell adni a nevet, az iskolát, osztályt, valamint a választott mű íróját, a mű címét. A jelentkezéseket elektronikus formában, az [email protected] címen fogadják a szervezők.

A versenyt követően 16 órakor rendhagyó irodalomórára várják az érdeklődőket. A romantikus Reformkor – Déryné életútján címmel Csomor Csilla színművésznő tart előadást, melyben a magyar nyelvű színjátszás kiemelkedő alakja, Déryné Széppataki Róza színes, izgalmas, kalandos életútja elevenedik meg, miközben megismerhető a magyar színjátszás meghonosodása, a vándorszínészek élete.

Belépődíj nincs, de regisztrációhoz kötött a részvétel, mely november 5-éig megtehető az [email protected] e-mail-címen, vagy az ifjúsági otthon telefonszámán (76/481-523).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!