Szabadszállás

2024.05.09. 19:58

Táncművészeti eszközökkel gazdagodott a Studio Free Művészeti Egyesület

Sikeresen pályázott és nyert közel háromszázezer forint támogatást táncművészeti eszközökre a szabadszállási székhelyű Studio Free Művészeti Egyesület. A rendelkezésre álló keretből tornaszőnyeget és egy kéthangfalas, keverős hordozható hangtechnikát vásároltak.

Gulyás Sándor

A Studio Free Művészeti Egyesület többéves múltra tekint vissza, vezetőik Solymosi Tamás és Solymosi-Tege Réka.

táncművészet, eszköz, Studio Free Művészeti Egyesület
A szabadszállási óvodások és iskolások nagyon élvezték  táncművészeti foglalkozásokat 
Fotó: Studio Free Művészeti Egyesület

Székhelyük Szabadszálláson található, ahol egyrészről művészi moderntánc-oktatást valósítanak meg az érdeklődő fiatalok számára, hobbi és profi szinten egyaránt, másrészről Tamás profi társulatával, a Light Projaction formációval vizuális, művészi táncelőadások készítésével foglalkozik. Az egyesület céljai között fontos szerepet tölt be a fejlődés. Ez szorosan összekapcsolódik a technikai feltételekkel és új tárgyi eszközökkel is.

– Tavaly a Magyar Államkincstár és a Szabadszállási Gazdakör által meghirdetett Civil szervezetek eszközbeszerzése elnevezésű hirdetményére nyújtottunk be pályázatot, mely pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert támogatási összeg 290 518 forint. A rendelkezésre álló összegből egy felfújható, 4 méteres PVC tornaszőnyeget és egy kéthangfalas, keverős hordozható hangtechnikát vásároltunk. A modern felfújható tornaszőnyeggel biztonságosabb és fejlettebb oktatást tudnak biztosítani. A hangtechnikával önállóan tudják a minden évben megrendezésre kerülő gálaműsorukat lebonyolítani – mondta el lapunk érdeklődésére Solymosi-Tege Réka, a Studio Free Művészeti Egyesület egyik vezetője.

A projekt keretein belül április 9-én a szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskolában és április 10-én a szabadszállási Tóth Erzsébet Óvodában táncművészeti foglalkozásokat tartottak. Az intézményekkel együttműködve, az ingyenes rendezvényen közel negyven tanuló vett részt. A megszervezett táncóra keretein belül a gyerekek betekintést nyertek a moderntánc világába, koreográfia és akrobatika elsajátításába. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában