Művészet

2024.05.08. 20:45

A pozitív szülés pillanataiból nyílt kiállítás Kecskeméten – galériával, videóval

A szülés-születés mindannyiunk története, mindenkit érint, mégis kevesen ismerjük valójában. Sokan azt gondolják, a szülés a szükséges rossz, ami a vágyott jóhoz, a babához vezet. Pedig a valóság több ennél. Életünk egyik legnagyobb kihívása lehet egyúttal pozitív szülésélmény, életre szóló erőforrás is, erre pedig Némáné Ella kiállítása a bizonyíték.

Orosz Fanni Flóra

Szerdán megnyitotta kapuit Némáné Ella dúla Pozitív szülésélmény című kiállítása Kecskeméten, a Hírös Agórában az idei Születésünnep keretén belül. Az intim fotókból álló galéria a szülők egyik legmeghittebb pillanatát, vagyis a gyermek, a baba születését mutatja be. Anyák, apák és gyerekek egyaránt kíváncsiak voltak a saját, és mások megható emlékeire, amire még évekkel később is meleg szívvel emlékeznek vissza. 

Némáné Ella, dúla, kiállítás
Némáné Ella dúla (középen) Pozitív szülésélmény című kiállítása nyílt meg Kecskeméten
Fotó: Orosz Fanni

A szülés mindig ünnep a család számára

Némáné Ella dúla vallja, hogy a dúlaságot nem lehet csak fél gőzzel művelni. A dúlaság élethivatás, hitvallás, feladata pedig az, hogy minden szülőnek megadja a lehető legnagyobb esélyt a pozitív szülésélmény elsajátítására. Ella dúla fotói és az anyákkal, apákkal készült interjúi betekintést engednek ebbe a rejtett, csodálatra méltó világba. A kiállítást Petróczi Réka fotográfus nyitotta meg: 

– „Ella a szívével lát és a szívével fotóz. Ösztönösen kiválóan komponál” – fogalmazott a fotográfus.

Ella dúla fontosnak tartja, hogy a szülés minden család számára ünnep legyen, amiből később erőt lehet meríteni. Elsődleges feladata a szülés kísérése és a család támogatása, éppen ezért kihívásoktól korántsem mentes a vajúdás, a szülés közbeni fotózás. A kiállított képek a maguk tisztaságában hordozzák az anya az apa és a baba legmeghatározóbb pillanatát, az egymásra találást.  

Az eseményen közreműködött Czikkely Panni – Czikkcakk, Háncs Andi – Cseperedő rím, Vincze M. Iza – Vizart, G. Nagy Regina – NRG fotó és a Kecskeméti Imádság Háza zenészei.

A kiállítás május 22-ig látogatható a Hírös Agóra nyitvatartási idejében a második emeleti panoráma galériában. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában