Szórakozás

2024.05.02. 10:46

A rendőrökkel majálisoztak a kunfehértóiak a munka ünnepén – galériával, videóval

Színes programokkal várták a kikapcsolódni vágyókat a munka ünnepén Kunfehértón is, ahol az Erdei téren zajlottak a programok, a legtöbb érdekességet és látnivalót a rendőrök nyújtották, akik több szolgálati járművel és különböző technikai eszközökkel települtek ki.

Pozsgai Ákos

Május elseje az évszakok változásában is ünnep és a magyar hagyományban a leírások szerint, ilyenkor sok helyen májusfát állítanak, amely a születés szimbólumát hordozza, a természet újjászületését. Sok vidéki településen májusfát állítanak ilyenkor a lányos házak előtt, a legtöbb helyen azonban a köztereken. Az ágakra színes papír szalagokat és virágokat és egyéb díszeket akasztanak. Ezt a szép hagyományt ápolják a kunfehértóiak is, ahol az erős széllel dacolva az Erdei téren állítottak májusfát.

majális, rendőr, Kunfehértó
Fotó: Pozsgai Ákos

Itt zajlottak a május elsejei programok, ugrálóvár, körhinta, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok várták a családokat, a Vöröskereszt helyi csoportja pedig jótékonysági palacsintasütést szervezett.

A legtöbb izgalmat és érdekességet a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kitelepült egységei nyújtották, a rengeteg kéklámpás jármű, a kiállított fegyverek és rendőrségi eszközök igazi sok látogatót vonzottak. A gyerekek felülhettek a rendőrmotorokra, aki pedig kiszerette volna próbálni a részeg szemüveget, az tanácstalanul bolyongott a bóják között, míg kisebb-nagyobb kerülővel célba ért.

Május elsejét nemcsak a világi ünnepek között tartják számon, a katolikus egyház 1955 óta ezen a napon emlékezik meg Mária jegyeséről, Józsefről, a Szent család védelmezőjéről. Ez a munkások liturgikus emléknapja, Szent József a cselekedeteivel gondoskodott a családjáról, ő a munkások védőszentje, az ácsok, a favágók, az asztalosok, a kézművesek, a keresztény házasságok és családok az üldözöttek és a katolikus egyház patrónusa. Május elsején ebből az alkalomból búcsúi szentmisét is tartottak a helyi kápolnában, ahol a szertartást követően megvendégelték a híveket.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában