Képviselő

2024.05.10. 18:10

Rácz Péter: Hiszek az összefogás és az egység erejében

A bajai Fidesz–KDNP bemutatta a június 9-ei önkormányzati választáson induló képviselőjelöltjeit. Kámánné dr. Bari Bernadett polgármesterjelölt úgy fogalmazott: önmagában egy polgármester mit sem ér, ha nincs mellette egy jó csapat. A 8-as számú választókerület önkormányzati képviselőjelöltje: Rácz Péter önkormányzati képviselő.

Márton Anna

A bemutatkozás során elhangzott, hogy több mint 30 éve él Baján, három gyermek büszke édesapja. Gazdaságvédelmi szakközgazdászként végezett. A Magyar Telekom Nyrt. elkötelezett partnereként üzemeltet 30 éve vállalkozóként a Bács-Kiskun Megyében 6 lakossági üzletet és ügyfélszolgálati irodát.

Rácz Péter, fidesz-kdnp, képviselő
Rácz Péter képviselőjelölt
Fotó: Márton Anna

– Mindig fontos volt számomra, hogy ne csak a teljesítményre, hanem a munkavállalókra is megfelelő figyelmet szenteljünk, ezért a kezdetektől fogva nagyon jó kapcsolatot ápolok kollégáimmal. Telekomos pályafutásom alatt megtanultam, hogy minden helyzetben első és legfontosabb az ügyfél. Munkámból adódóan már régóta a nagy szervezetek működéséhez szocializálódtam, ami nagyban eltér az átlagos hétköznapoktól. A Telekom egy nagyon fegyelmezett, szigorú szabályok között működő szervezet, amiben én 30 éve kiemelkedő teljesítményt nyújtok. A nagy szervezetek működése nagyon sok területen mutat hasonlóságot egy Baja méretű város működésével. Ebből adódóan érzem azt, hogy lokálpatriótaként, egy jól szervezett városvezetés működését nagyban tudom támogatni a nagyvállalati rendszerben szerzett gyakorlatom és közgazdász beállítottságomból adódóan – fogalmazott a képviselőjelölt.

Politikai érintettsége szülői hagyományokra nyúlik vissza, polgári családban nőtt fel, és klasszikus polgári nevelést is kapott. Édesanyja a rendszerváltást követően aktív szerepet vállalt a Fidesz vidéki táborának összekovácsolásában, egészen 2020-ig.

Rácz Péter 10 évvel ezelőtt kapcsolódott be aktívan a bajai közéletbe. Az első öt évben külső bizottsági tagként vett rész a gazdasági bizottság munkájában, 2019-től pedig képviselőként támogatja a város irányítását. Folytatásként továbbra is képviselőként képzeli el a következő öt évet, és Baja fejlődéséért szeretne dolgozni. A 8-as számú választókerületben szeretné az emberek mindennapjait élhetőbbé tenni, és minél többet segíteni a rászorulóknak, a nehéz helyzetbe kerülteknek.

– Hiszek az összefogás és az egység erejében, a pozitív változások előmozdításában, egy élhetőbb Baja megvalósításában – zárta gondolatait a képviselőjelölt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában