Koszorúzás

2024.05.07. 18:43

Mindszenty bíborosra emlékeztek Baján

Mindszenty bíboros halálának évfordulóján rá emlékezve koszorút helyeztek el a 11 évvel ezelőtt felavatott szobránál Baján.

Márton Anna

Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje közösségi oldalán írt arról, hogy hosszú évek közös és összetartó munkája kellett ahhoz, hogy 2013-ban Baja városa Mindszenty-szoborral gazdagodhatott.

megemlékezés, bíboros, Baja
Mindszenty bíborosra emlékeztek Baján 
Fotó: Kapott fotó

– És talán pont ez az összetartás volt az, amit ő ránk hagyott. Mindszenty József bíboros, hazánk utolsó hercegprímása igazi példaként áll mindannyiunk előtt: a bíboros történelmi sorcsapások közepette munkálkodott, soha nem alkudott meg, hitét még a legkeményebb diktatúrák sem tudták megtörni. Mindszenty számára a kereszténység és a hazaszeretet egyet jelentett. Bábel Balázs érsek atya a 11 évvel ezelőtti szoboravató ünnepségen Mindszenty bíborost a katolikus egyház állócsillagának nevezte. Zsigó Róbert képviselő úr később úgy fogalmazott, hogy állócsillagok márpedig csak azok lehetnek, akik biztos tájékozódást jelentenek az embereknek évezredek óta. Hitünket és hazaszeretetünket mások és külső erők nyomására sem veszíthetjük el, ki kell tartanunk mellettük, hiszen erre tanít bennünket Mindszenty bíboros élete és munkássága. 2013-ban árvíz sújtotta Baját, ebben a nehéz helyzetben avatták fel ezt a szobrot. Fontos jelképe ez a bajai emberek összefogásának. Ezt az összefogást, a bajaiak egységét a következő években is meg kell őriznünk és tovább kell erősítenünk! – fogalmazott Kámánné dr. bari Bernadett. Polyák Judit képviselőtársával május 6-án, a bíboros halálának évfordulóján rá emlékezve koszorút helyeztek el a  szobránál. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában