Alkotás

2024.05.07. 19:16

Különdíjat kapott a Siflis Géza életéről készült dokumentumfilm

Átadták a 11. Savaria Filmszemle díjait, ahol elismerésben részesült A kapus halála címmel Siflis Géza életéről forgatott dokumentumfilm is. A szombathelyi ünnepélyes díjátadó gálán vehette át a filmnek és az alkotóknak járó különdíjat Siflis Zoltán rendező, dokumentumfilmes, Siflis Géza fia.

Pozsgai Ákos

Szabadka, Ferencváros, Kelebia voltak Siflis Géza életének fő helyszínei. A sportoló az amszterdami olimpia legjobb kapusa 1928-ban, a Fradi 1929-es dél-amerikai túrájának résztvevője és a Kelebiai Levente SE edzője volt, akinek nyughelye a kelebiai temetőben van – emlékezett meg közösségi oldalán Kovács Marcell, a Kelebiai Levente SE elnöke, aki sokban segítette az alkotókat a film elkészítésében.

film, alkotás, elismerés, a kapus halála
A képen a díjazott alkotók láthatók
Forrás: Beküldött fotó

Tavaly októberben Kelebián mutatták be premier előtti vetítésen A kapus halála címmel készült dokumentumfilmet, amely Siflis Géza ötszörös labdarúgó-válogatott kalandos életéről és tragikus haláláról szól.

A 11. Savaria Filmszemlén Fotó- és Filmművészet kategórián belül a dokumentumfilm alkategóriában különdíjjal jutalmazta a filmakadémia a filmet és a készítőit. A film rendezője Siflis Zoltán volt, a Pannon RTV több munkatársa is közreműködött a dokumentumfilm elkészítésében. A film operatőre Kovács Róbert és Szarapka Szabolcs, vágója Miskolci Rolland, hangtechnikusa Nagy Gergely, gyártás- és felvételvezetője Brasnyó Szilvia volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában