Fülöpszállás

2024.05.06. 07:00

Kerekesszékesek is indulhatnak idén a Három Határ Teljesítménytúrán

Tizennégy esztendeje alakult meg a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület. A civil szerveződés programjaival nagy szerepet vállalt többek között a település értékeinek, hagyományainak ápolásában, a kultúra, a tudományos ismeretek széleskörű elterjesztésében, az egészségtudatos magatartás kialakításában, a szabadidő hasznos eltöltésében. A egyesület egyik kiemelkedő rendezvénye a Három Határ Teljesítménytúra, amelyen idén kerekesszékesek és görkorcsolyások egyaránt rajthoz állhatnak.

Gulyás Sándor

– Az elmúlt időszak alatt számos programot szerveztünk, többek között majálist, kukoricafesztivált, szüreti bált. 

A sport, egészségtudatos magatartás népszerűsítését szolgálja a Három Határ Teljesítménytúra – fogalmazott  Kesikné Horogszegi Márta 
Fotó: Gulyás Sándor

Tizennégy évig mi voltunk az adventi gyertyagyújtások házigazdái, részt vállalunk a települési rendezvények szervezésében. Két esztendeje csatlakoztunk a Nemzeti Közművelődési Intézet, az Aszakkör nevet viselő kezdeményezéséhez, melynek keretében különféle mesterségekkel ismerkedhettek meg a fülöpszállásiak. Rendszeresen tartottunk egészségnapokat, kulturális alkalmakat – foglalta össze az egyesület tevékenységét Kesikné Horogszegi Márta, a Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület elnöke.

A sport, egészségtudatos magatartás népszerűsítését szolgálja a Három Határ Teljesítménytúra, amit 2017-ben indított el az egyesület.

– Éves rendszerességgel, minden május elsején háromhatár találkozót tartottunk a Tegyünk Izsákért Egyesülettel, a Soltszentimrei Sportegyesülettel együttműködve, a három település határpontján. Az együttműködés eredményeként született meg a Három Határ Teljesítménytúra. Minden esztendőben máshonnan indulnak a túrák, idén Fülöpszállásról. A résztvevők ez alkalommal nyolc kategóriában, gyalogosan, futva, görkorcsolyával, kerekesszékkel, babakocsival teljesíthetik a távokat. A teljesítménytúra távja 15, 25, 50 kilométer. A gyermekek és az idősek rövidebb távok közül választhatnak. Fontosnak tartottuk emellett, hogy a mozgásukban korlátozott emberek is bekapcsolódjanak, ők 4, 5 és 25 kilométeren indulhatnak – sorolta Kesikné Horogszegi Márta.

A túra résztvevőinek a környék természeti szépségei mellett lehetőségük nyílik a települések értékeinek megismerésére is.

– A hármas határ túra egyre nagyobb népszerűségnek örvend, évről évre nagyobb létszámú a mezőny. Az ország különböző szegleteiből érkeznek a természet szerelmesei, hogy részesei lehessenek programunknak. A közeljövő tervei között szerepel, hogy részesei lehessünk a Nagy Sportágválasztó KFT. „ÖTPRÓBA” országos rendezvénysorozatának.

Nyolc táv közül választhatnak a  természetbarátok

A nyolcadik Három Határ Teljesítménytúra május 11-én indul a helyi művelődési háztól. Az öt kilométeres távot választók 8 órától gyalogosan vágnak neki az útnak, a görkorcsolyásoknak 6 kilométert kell teljesíteniük. A tizenkét és a huszonnyolc kilométeres távot kerekesszékkel, babakocsival, görkorcsolyával és kerékpárral lehet teljesíteni. A vállalkozóbb szellemű bringások 45 kilométert tekerhetnek le. A profi túrázók a 15, 25, 50 kilométeres távok közül választhatnak. További információk: Morvai József: 0630/557-0250, vagy https.:/tturak.hu, valamint a Facebookon: Három Határ Teljesítménytúra Kiskunsági Barangoló.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában