Programok

2024.05.09. 15:22

Madarakkal és fákkal ismerkedtek a gyerekek a Kecskeméti Arborétumban – galériával

A madarak és fák napja alkalmából óvodás- és iskolás csoportokat fogadtak ötállomásos programmal. A gyerekek a Kecskeméti Arborétumban többek között megismerkedtek az Év madarával, a kerecsensólyommal (turulmadár), valamint az Év fájával, a közönséges bükkel.

Sebestyén Hajnalka

A KEFAG Zrt. által működtetett Kecskeméti Arborétumban nagyon jól érezték magukat a gyerekek. A madarak és fák napja alkalmából szervezett ötállomásos túravezetéseken kedden az óvodások ismerkedtek a gyönyörű természettel és annak élővilágával, majd csütörtökön az iskolások. 

Kecskeméti Arborétum, madarak és fák napja, Vásárhelyi Pál Általános Iskola
A Vásárhelyi Pál Általános Iskola 1/i osztálya a Kecskeméti Arborétumban, a madarak és fák napja alkalmából
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Többek között a kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola 1/i osztálya is kilátogatott az arborétumba. Szőke Alexandra tanítót és osztályát Tarjányi Lili, a KEFAG erdész munkatársa várta. Először röviden ismertette velük az öt állomáson mi mindenről hallhatnak, mi mindent láthatnak, majd saját szakterületéről mesélt a kicsiknek. Nagy örömükre a szarvasagancsokat meg is foghatták.  

A további állomások egyikén a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai varázsolták el a gyermekeket, szó esett még a fafeldolgozásról, és megismerhették az Év madarát, a kerecsensólymot (turulmadár), valamint az Év fáját, a közönséges bükköt.

A gyerekek nagyon élvezték a programot, kellemes időjárás mellett játszva tanulhattak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában