Összefoglaló

2024.05.06. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 6.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Megkezdődött hétfő reggel a magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli érettségi vizsga, utóbbiból csak középszintű vizsga tehető közölte az Oktatási Hivatal (OH) délelőtt az MTI-vel.

Fotó: Bús Csaba

Vonat elé hajtott egy kamion Baján.

Háromnapos ünnepre készül Kiskőrös. A hétvégén rendezik meg a Városalapítók napját és az Országos Rétesfesztivált a településen.

Ünnepi képviselő-testületi ülésen adták át a városi kitüntetéseket Kiskunhalason a városnapi rendezvények keretében. Idén Szakál Aurél Kiskunhalas Város Díszpolgára címet, Bródi Mária és Szőke Sándor Kiskunhalas Városért kitüntetést, míg Árgyelán Éva és Hurtony Zsolt Kiskunhalas Város Közbiztonságáért díjat vehetett át Fülöp Róbert polgármestertől.

Az egyik kecskeméti áruház biztonsági őre kiszúrta, hogy egy vásárló a táskájába pakolja a termékeket, a kosara helyett.

Egyedülálló kiállítás nyílt a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház aulájában 80 nap alatt a PIC körül címmel hétfő délután.

A város önkormányzatának kezdeményezésére május 9-én egészségügyi szűrőbusz érkezik Kalocsára. Az érdeklődők az ingyenes szolgáltatást 10-15 óráig, regisztráció mellett vehetik igénybe a sétálóutcában parkoló szűrőbusznál. Regisztrálni 14 óráig lehet, ehhez azonban mindenki vigye magával a TAJ-kártyáját és a személyazonosításra alkalmas igazolványát.

Az ezredforduló óta köszöntik az édesanyákat községi ünnepség keretében Szankon. Akkor állították fel a falu főterén a Születések fája emlékművet, melynek ágaira, egy fémlevélen az előző esztendő során született gyermekek nevei kerülhetnek fel. Vasárnap délután ismét benépesült a tér, ahol már három emlékfa áll, melyek ágai most húsz új levéllel gyarapodtak.

Gazdag programkínálattal várta a kikapcsolódni vágyókat az elmúlt hétvégén a 18. Halasi Borudvar a városháza díszudvarán, ahol két hölggyel bővült a Cultores Moris Redemptionis Borlovagrend.

Győzelmi kényszerben lépett pályára hétfőn este a ScoreGoal Kecskemét a Veszprém vendéglátójaként a férfi futsal NB I. felsőházi rájátszásának a zárófordulójában. Pokoli csata kerekedett a találkozóból, vendégvezetés után fordított a hazai gárda, majd a második játékrész 29. percétől hosszú ideig 2-2 volt az állás, miközben hogy telt az idő, tudható volt, hogy a döntőbe pályázó rivális, a Berettyóújfalu már 8-1-re vezet, Marko Garvilovic csapatának tehát csak a győzelem jelenthette a klub fennállásának a legnagyobb sikerét jelentő döntőbe jutást. A kecskemétiek óriási szívvel küzdöttek, és tíz egész három tized másodperccel a lefújást előtt egy létszámfölényes pontos körbepasszolás végén Suscsák a döntőbe lőtte a kecskeméti kék oroszlánokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában