Előadás

2024.05.08. 19:00

Baba- és anyabarát programokat kínál a Születésünnep Kecskeméten

A várandósság, de már a tervezés alatt is rengeteg dologgal tudjuk támogatni a születendő baba jövőjét, melynek egyik alappillére a tudatos készülés. Az idei Születésünnep május 4-től 21-ig tart, melynek fő célja a baba és a szülők támogatása felkészítő, ismeretterjesztő előadásokkal.

Orosz Fanni Flóra

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel idén májusban két héten keresztül lehet középpontban az anya-baba kapcsolat a kecskeméti Születésünnep keretében. Ezen a héten szülészeti fotókiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők, de tudatosan készíthetik magukat a jövőben előforduló élethelyzetekre is.

baba, születésünnep, Kecskemét
Baba és anyabarát programok a születésünnepen
Fotó: Bús Csaba

A születés mindig ünnep

A szülés-születés mindannyiunk története, mindenkit érint, mégis kevesen ismerjük valójában. Sokan azt gondolják, a szülés a szükséges rossz, ami a vágyott jóhoz, a babához vezet. Pedig a valóság több ennél. Életünk egyik legnagyobb kihívása lehet egyúttal pozitív élmény, életre szóló erőforrás. Ella dúla fotói és az anyákkal, apákkal készült interjúi betekintést engednek ebbe a rejtett, csodálatra méltó világba. A kiállítás május 22-ig látogatható a Hírös Agórában.

A hasfájós baba is lehet boldog baba

Május 9-én 16 órától a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban előadást tartanak a babák hasfájós sírásáról, honnan is kezdődhet és meddig tarthat a babánál, ha azt várjuk, hogy az idő megoldja. Beszélnek az újszülöttek igényei körüli tévhitekről, és az abból adódó kezdeti nehézségekről. A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Nyílt nap a Kecskeméti Születésközpontban

Május 11-én 16 órától várnak mindenkit a Kecskeméti Születésközpontban, ahol alkalom nyílik találkozni a szakemberekkel, illetve betekintést engednek olyan szolgáltatásokba, mint a szülésfelkészítés, a várandóskör, a szülésre bocsátó ünnep, a kismama-masszázs stb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában