Összefoglaló

2024.05.02. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 02.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kecskemét szökőkútjainak a felújításáról, a körforgalmak és a zöldfelületek gondozásának a menetéről beszélt Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

útátadó, Bácsbokod, fejlesztés
Képünk a bácsbokodi útátadón készült
Fotó: Pozsgai Ákos

A Hír FM kecskeméti adásában a Neumann János Egyetem tizenhárom kecskeméti sportszervezettel nemrégen kötött együttműködési megállapodása volt a téma. Az adásban megszólalt dr. habil Fülöp Tamás, a kecskeméti egyetem rektora, Jánosi István, sportért felelős tanácsnok és Járdi Ádám, a kecskeméti egyetem sportközpontjának a vezetője is.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy háromtagú bandával szemben, akik Kiskőrösön és a környező településeken több tanyába és pincébe is betörtek és minden mozdítható értéket magukkal vittek. A három vádlott együtt hat helyre tört be és összesen közel két és fél millió forint értékű zsákmánnyal távoztak.

Egy 52 éves kecskeméti lakos tett feljelentést április 29-én este, és elmondta, hogy valaki betört az ingatlanába, akit tetten ért, amikor hazaért.

A helyi rendőrőrs nyomozói egy 56 éves helybélit vettek őrizetbe április 29-én, mert a gyanú szerint kristályt árult.

Bácsbokodon a Honvéd és a Szent István utca teljes hosszában megújult, ez több mint egy kilométer hosszú új utat jelent és közel 110 millió forintba került. A projekt a Magyar Falu Program és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázat keretében valósult meg. Az ünnepélyes átadást csütörtökön tartották.

Egész napos lovas majálist tartottak a Hirling József Lovasparkban május elsején, ahol a zsúfolásig telt lelátók előtt színvonalas és látványos versenyszámok, valamint lovas- és huszárbemutatók zajlottak. Korlátugrásban Kiskunhalas Város Nagydíját 190 centiméteres magassággal Burucs Borbála, Miami De Garder nevű lovával a Viktor-i Sportegyesület színeiben nyerte, aki hibátlanul lovagolta végig az akadályokat.

Életük egyik nagy kihívása, a középiskolai érettségi előtt állnak a végzősök, ennek megfelelően készülnek az azt megelőző ballagásra.

A hartai származású üzletember egy balinéz szertartáson vett részt.

Hajtányünnepet tartottak május első napján a Kecskemét-Kiskunmajsa keskeny nyomközű vasúton. Mint azt az esemény szervezői tudatták: „Magyarország egyik legnagyobb alulról építkező vasútmentő kezdeményezése újabb állomásához érkezett: sok-sok munka árán hajtánnyal végigjárható a Kecskemét KK - Kiskunmajsa KK vasútvonal.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában