Jótékonyság

2024.04.30. 06:50

A súlyosan beteg Bende javára gyűjtenek Tasson

Jótékonysági autós, motoros programot és felvonulást szerveznek május 11-én a tassi focipályán. A rendezvény bevételét a gyermekkora óta súlyos idegrendszeri károsodásban szenvedő tizennégy éves Bende javára ajánlják fel a szervezők.

Gulyás Sándor

– Bende egészségesen született, a három hónapos kötelező védőoltások beadása után kapott egy lázgörcsöt, innen indult a mi kálváriánk. Hónapokat töltöttünk kórházban, a gyógyszeres kezelések ellenére a kisfiam állapota egyre rosszabbra fordult. Az orvosok többféle betegséget állapítottak meg, ám konkrét diagnózist nem sikerült nekik felállítaniuk. A gyógyszeres kezelések inkább ártottak a gyermekemnek, mint használtak. Nem akartam további felesleges kínzásoknak kitenni Bendét, így saját felelősségemre hazahoztam a kórházból – idézte fel a történteket Katus Aliz.

Bende, gyűjtés, adomány, felvonulás
Bende javára gyűjtenek Tasson. A képen (balról-jobbra): Katus Aliz, Bende, Jenei- Kalán Lilla
Fotó: Gulyás Sándor

Az édesanya természetgyógyászati módszerekkel és gyógytornával próbált fia állapotán javítani, ennek köszönhető az állapotjavulása is. A gyermek tej-tejszármazék és gluténmentesen étkezik, a táplálkozás minőségének pedig kiemelt szerep jut.

– Nem szeretem azt a kérdést, hogy a kisfiam milyen szinten van. Mindig azt nézem, hogy önmagához képest hol tart és nagyon sokat lépett előre az elmúlt évek során a kifejezés módjában és a mozgás terén egyaránt. Gyógytornásza Szűcs-Balázs Zsuzsanna  úgy fogalmazott: Bende szereti a zenét, a hangokat, a ritmus a mindene, a dobolás, a berregés. Pontosan tudja, és érzi mi történik körülötte. Tudom, hogy szeretne fejlődni, állni, ülni, zenélni – sorolta Katus Aliz.

Bende ideje java részét édesanyjával, alkalmanként pedig nagymamájával tölti, más segítségük nincs is. Hetente két alkalommal vesz részt a kalocsai Nebuló EGYMI speciális általános iskola foglalkozásain, amit nagyon szeret. Mozgásfejlődését heti egy-két alkalommal Szűcs-Balázs Zsuzsanna gyógytornász segíti elő.

– Bende állapota miatt napi 24 órás felügyeletet igényel, az én karom az ő két lába. 

Gyermekemet egyszülőként nevelem, hivatalosan munkát vállalni nem tudok. Nem mondom, hogy egyszerű az életünk, sőt ,nem éppen átlagos, de pont annyi kátyú van a mi utunkon, mint bárki másén, csak lavírozni közöttük nagyobb fejtörést okoz. Elindulni sokszor nehéz, nem tagadom, nekem is belassulnak a lépteim időnként, elfáradok, nem csak fizikálisan, lelkileg leginkább. A szeretet képessége, ami az ereimben lüktet, ez visz előre. Soha nem kértem és nem vártam segítséget, mindig mindent megoldok egyedül, így nagyon meglepődtem, amikor húgom előállt a jótékonysági rendezvény gondolatával. Sokáig vívódtam, hogy hozzájáruljak-e a kezdeményezéshez – tette hozzá Katus Aliz.

Az autós, motoros program és felvonulás ötlete Jenei- Kalán Lilla fejéből pattant ki. Kezdeményezése nyitott fülekre talált, nagyon sokan jelezték részvételi szándékukat, illetve a szervezésben is segítőkre talált Langó Tímea és Devecsai István személyében.

– Nagyon nagyra becsülöm akaraterejét, kitartását. 

Nap, mint nap látom micsoda sziszifuszi küzdelmet folytat annak érdekében, hogy mindent megteremtsen gyermeke számára. Nővéremtől gyakran hallom, hogy ők itt vannak a lakásban, a világ pedig kinn, az ablakon túl. Kezdeményezésem nem elsősorban az anyagiakról szól, hanem arról is, hogy örömet szerezzek számukra – mondta el hírportálunk érdeklődésére Jenei- Kalán Lilla.

Bendéért zúgnak fel a motorok

A jótékonysági autós, motoros program május 11-én 12 órakor kipufogó hangnyomásos, felnikitartó versennyel, sörösrekesz építéssel indul. A Bende Csillagom vezess nevet viselő autós, motoros felvonulás 14 órakor kezdődik. A résztvevőket mindemellett eszem-iszom, koncert, ugrálóvár, csillámtetkó, tombola várja. További információk Jenei- Kalán Lilla főszervezőtől kérhetőek messenger üzenetben, vagy a 06-30/655-0196-os telefonszámon. További felajánlásokat a következő számlaszámra lehet befizetni: 11773322-03203381. Név: Katus Aliz. A közleményben kérik feltüntetni, hogy „Bende”.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában