Felső-Kiskunság

2024.04.30. 18:30

Az időjárás a túrázók barátja volt Szabadszálláson – galériával

A borúlátó előrejelzések ellenére optimális idő fogadta azokat a túrázókat, akik a korai tavasz révén a zöldbe borult Felső-Kiskunság értékeinek megismerését választották a hétvégén.

Gulyás Sándor

A szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Strázsa Honvéd Teljesítménytúrát, mely a helyőrség felszámolásának 20. évfordulójára emlékező programsorozat keretében emléktúraként került megrendezésre. A szervezők a túra körültekintő megszervezése mellett gondot fordítottak a helyőrség korábbi életébe bepillantást engedő alkalmi fotókiállítás berendezésére.

túra, szabadszállás
Hetvenkét település képviseltette magát a tavaszi Strázsa Honvéd Teljesítménytúrán
Fotó: HNYK

Annak ellenére, hogy egy időben tizenhét túra-rendezvény került lebonyolításra hazánkban, a szabadszállási túrára több mint négyszázan regisztráltak az ország 72 települését képviselve.  A választott 18-28-38, vagy 46 kilométeres távot 391-en teljesítették. A túra legfiatalabb résztvevője a hároméves szabadszállási Nagy Sándor József, a legidősebb pedig a 73 éves Daczi Zoltán Kiskunhalasról, aki a 18 kilométeres távot választotta.

A teljesítménytúra része volt az Ötpróbával Párizsba sorozatnak (annak egyik utolsó pontszerzési lehetősége), a Kiskunsági Barangoló Túrakupa rendezvénysorozatának és egyben az első állomása volt az Aktív Magyarország által támogatott Strázsa túrák a Felső Kiskunságban túrasorozatnak is.

– Összességében elmondhatjuk, hogy ez a rendezvényünk is a „szokásos” módon, rendben lebonyolításra került. Köszönet illeti azt a közel ötven társadalmi munkást, akik az előkészítésben, a lebonyolításban és a helyszínek helyreállításában is részt vettek. Köszönet a helyi vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik támogatták az eredményes program szervezését. Nem utolsó sorban köszönet a rendezvény fő támogatójának az Aktív Magyarország Élmény- és Szabadidősport Program 2024  támogatásának, mely jelentős pályázati forrás odaítélésével járult hozzá a rendezvény eredményes lebonyolításához. A hagyományos Nyári Strázsa Túra időpontja  június 1., ami 5,10,15 kilométeres, „családbarát” távokkal kerül megrendezésre. Előregisztrálni május 1-től május 26-ig az e-nevezes.hu oldalon lesz lehetőség – tájékoztatta a ban.hu-t Buza Vince, Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesületének elnöke.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában