Összefoglaló

2024.04.22. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 22.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Közösségi oldalán tájékoztatott Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje arról, hogy április 21-én már kora délután le tudták adni az ajánlóíveket.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Hét autó tört össze az M5-ös autópályán vasárnap éjszaka
Fotó: Pozsgai Ákos

Csányi Dániel Kecskemétről indult kézilabdázó volt a Hír FM kecskeméti műsorának vendége. A sportoló némi kitérővel a közelmúlttól már Spanyolországban szerepel.

Szombaton komoly fagy érte a Szentkirály-Lakitelek hegyközség egyes szőlőterületeit. A hajnali hideg több helyen is százszázalékos fagykárt okozott az ültetvényekben, ami jelentős terméskiesést fog eredményezni.

Hétfőn délelőtt 10 osztály közreműködésével 10 helyszínen fogtak hozzá a bácskai település szemétszedési akciójához.

Sokan szeretnének búcsút inteni a dohányzásnak. Segítség nélkül azonban kevesen érnek célba. Kecskeméten évente kétszer tartanak dohányzásról való leszokást támogató programot. A részletekről Szente-Hajnal Anita pszichológus, a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda munkatársa adott tájékoztatást a Hír FM kecskeméti adásában, Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel beszélgetve.

Báron László, báb- és művészetpedagógus, a kecskeméti Ciróka Bábszínház alapítója születésnapján, hétfőn rendezték meg a 11. Báron Bábos Találkozót a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely körtermében.

Hét autó tört össze az M5-ös autópályán miután két tréler egymásnak csapódott vasárnap késő este Csengele és Kistelek között a Szeged felé vezető oldalon. A szerb rendszámú jármű két személyautót szállított, amikor összeütközött a mögötte érkező bolgár rendszámú ugyancsak tréleres autóval.

Redempciós Szent György-napi határjárást tartott a hétvégén a Kerekegyházi Lokálpatrióták Egyesülete. A résztvevők lovas kocsival és gyalogosan járták be Kerekegyháza–Kunbaracs–Lajosmizse–Ladánybene közös határait. A résztvevők a kiindulási ponton, a Papszéki Magashatárnál gyülekeztek, ahol Bodor József, a Kerekegyházi Lokálpatrióták Egyesület elnöke mondott köszöntőt.

Finisébe érkezett a kisállatok szépségversenye. Még nem dőlt el semmi, érdemes szavazni, és minden kiskedvencrajongó figyelmét felhívni a szavazás lehetőségére. Vajon kik lesznek a győztesek, kikhez kerülnek a 20, 30 és 50 ezer forint értékű vásárlási utalványok?

Csaknem egy órán keresztül kóborolt Szombathelyen egy alig 2 éves kisfiú szombat este. Ármin a kismotorjával szökött el otthonról, egy szál pólóban járta a várost. 

A végéhez közeledik a N. Tamás és társa büntetőügye elsőfokon, vagyis a kecskeméti Silver-ügy: a hétfői tárgyalási napon már a perbeszédek hangzottak el az ügyésztől, a védőktől, és az utolsó szó jogán az első- és másodrendű vádlott is felszólalt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában