Döntés

2024.04.18. 16:59

500 milliós lakásügynökségi programot indíthat Kecskemét

Kecskemét 500 millió forint Európai Uniós támogatásból hozna létre lakásügynökséget a kecskeméti önkormányzat a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv keretében, illetve jelentős beruházásokat tervez a város, szintén ebből a forrásból – erről döntött a közgyűlés csütörtöki ülésnapján.

Horváth Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, a közgyűlés decemberben arról döntött, hogy a 35 év alatti, Kecskeméten munkát vállaló fiataloknak akár 50 ezer forint lakbértámogatást is nyújt, ezzel ösztönözve őket a megyeszékhelyen való letelepedésre. Ezt bővítené ki további támogatásokkal az önkormányzat az 500 milliós lakásügynökség modellel, mely összeget az Európai Szociális Alapból hívnák le.

közgyűlés, döntés, Kecskemét
Képünk a kecskeméti közgyűlésen készült
Fotó: Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, hogy a város által kidolgozott modell úttörő, több más település is átvette. Mint fogalmazott, a közalapítvánnyal és pályázati metódussal kiérlelt, jövőbe mutató modellt egy nagyobb, átfogó programmá fejleszthetik.

A program tervének keretében számos fejlesztést ütemezett be az önkormányzat az előterjesztés tanúsága szerint, így utak, épületek, intézmények újulhatnak meg Kecskeméten, köztük sok régóta aktuális fejlesztés is megvalósulhat. A programtervben négy szintű prioritási rendbe sorolták a leendő beruházásokat.

Szemereyné Pataki Klaudia előterjesztését 19 igen, egy nem arányban elfogadta a közgyűlés. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában