Munkálatok

2024.03.29. 15:45

Felújítják a balotaszállási bekötőutat – galériával, videóval

Munkagépekkel végeznek felújítási munkálatokat az 53-as főúttól a Balotaszállás felé vezető bekötőúton. Az útpadkát simítják el, több helyen felmarják a régi útburkolatot, majd új aszfaltréteggel borítják be mintegy két kilométer hosszan.

Pozsgai Ákos

Budapest-Belgrád vasútvonal építése miatt jóideje megnövekedett a teherszállító-forgalom a balotaszállási bekötő úton, mivel azonban a vasútépítéshez szükséges építőanyagok nagy része már megérkezett, így hozzá láthattak a bekötőút felújításához.

Balotaszállás, munkálatok, útfelújítás
Balotaszállási útfelújítás
Fotó: Pozsgai Ákos

A munkagépek az elmúlt napokban vonultak fel, elsőként mindkét oldalon az útpadkát egyengették el a Magyar Közút dolgozói, valamint az út menti nagyobb faágakat nyesték le. A munkálatok második ütemében hozzáláttak az elhasználódott régi útfelület szakaszos felmarásához, a felújítás az ünnepek után is folytatódik, ezért továbbra is szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani. A tervek szerint mintegy két kilométer hosszan új aszfalt borítást kap a bekötőút. A vasút település felőli oldalán az Ady Endre utcán is felújítják az út belterületi szakaszát.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában