Kecskemét

2024.03.27. 18:20

Emlékgyűrű elismerésben részesült dr. Bense Katalin főorvos

Dr. Bense Katalin a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház gyermek-ideggyógyászati szakrendelésének vezető főorvosa Emlékgyűrű elismerésben részesült az egészségügyben eltöltött öt évtizedes példamutató, áldozatos munkájának elismeréséül.

Horváth Péter

A díjat Dr. Gondos Miklós főigazgató, vármegyei intézményvezető adta át az idén tavasszal végleg nyugdíjba vonuló főorvosnőnek kedden, a kórház főorvosi értekezletén – tudatta közösségi oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.

főorvos, emlékgyűrű, Kecskemét
Emlékgyűrű elismerésben részesült dr. Bense Katalin főorvos
Forrás: BKM Oktatókórház Facebook-oldala

A közlemény szerint Bense Katalin 1949. május 10-én született Kecskeméten, négy bátyja van. Az első ideg-elmegyógyászati szakrendelést édesapja alapította Kecskeméten. Családjában jelenleg lánya zárja a sort 16. orvosként, valamint 4. generációjukban két orvostanhallgató is van.
1973-ban a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát, majd az év október 1-től kezdett dolgozni a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban. 1977-ben felnőtt neurológiai szakvizsgát, 1982-ben felnőtt pszichiátriai szakvizsgát szerzett Szegeden. 1992-ben gyermek ideggyógyászati szakvizsgát tett Budapesten. 2008-ban a Magyar Epilepszia Liga Epilepszia Specialista Szakmai Minősítési Tanúsítványban részesült. Közben autogén-tréning oktatói működési engedélyhez szükséges tanfolyamot végzett Budapesten. 
A kórházi osztályos beosztások után a Gyermek-és Ifjúsági Mentálhigiénés Gondozó vezető főorvosa lett. 2020 óta a Gyermek-és Ifjúsági Neurológiai és Epileptológiai szakambulancia és gondozó vezető főorvosa. E munkakör létesülése az intézményben általa valósulhatott meg.

Az ideggyógyászat, az elmegyógyászat, a gyermek-ideggyógyászat, és az epileptológia szakterületén fejtette ki működését az elmúlt évtizedekben.
Állandó tagja az Orvosi Kamarának és az Orvosi Szakszervezetnek. A Magyar Gyermekneurológiai, Idegsebészeti, Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Társaság, valamint a Magyar Epileptológiai Liga Társaság aktív, folyamatos tagja. E társaságok számára több tudományos országos és nemzetközi kongresszust szervezett és tartott előadást. Több hazai és külföldi szaklapban jelent meg írása első, illetve társszerzőként az epilepszia kutatással kapcsolatban. 

dr. Bense Katalin főorvos
Forrás: BKM Oktatókórház Facebook-oldala


Az epilepszia betegséggel élők életminőségének javítását elősegítő munkájáért kiírt Richter az epilepsziával élők országos pályázatán III. díjat nyert 2005-ben. 2006-ban Egészségügyi Miniszteri Dicséretet kapott. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház volt élete első és egyetlen munkahelye – olvasható a közleményben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában