Hagyományteremtés

2024.02.14. 13:03

Disznótorosra várták a helyieket Bátmonostoron – galériával

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek disznóvágást február 10-én, szombaton az önkormányzati ebédlő előtti téren. A szervezők már reggel fél 6-kor gyülekezetek, majd meghozták a 160 kilogrammos disznót is.

Márton Anna

Hagyományteremtő szándékkal rendeztek disznóvágást Bátmonostoron

Fotó: Beküldött fotó

Mint ahogy korábban megírtuk, Béleczky Mihály polgármester ötlete volt pár évvel ezelőtt a hagyományos disznóvágás. Örömére szolgált, hogy idén meg tudták valósítani ezt a hagyományos rendezvényt.

– Nagy várakozással vártam a napot, hogy mennyi érdeklődőt fog vonzani ez a disznóvágás. Nagyon jól fogadták, jól sikerült, nagyon sokan jöttek el. Reggel korán elhoztuk a kiválasztott 160 kilogrammos disznót, amit helyi tenyésztőtől vásároltunk meg. A helyszínre sok segítő érkezett, ez úton is köszönöm a munkájukat. Ahogy a feldolgozás haladt, úgy készültek az ételek, a frissen sültek, a pörkölt, a töltött káposzta – mondta hírportálunknak a polgármester.

Többségében felajánlásból valósult meg a helyi disznóvágás, fő támogatója és ötletadója a polgármester volt. További támogatók borral, süteménnyel, édességgel járultak hozza az eseményhez. A helyszínen élőzene biztosította a segítők jó kedvét, a régi hagyományok szerint készítették a disznótorost. A polgármester köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a finomságok elkészítésében.

A disznóvágás mellett farsangi mulatságot is szervezett a gyerekeknek Juhászné Kovács Kornélia művelődésszervező és párja. A gyerekek nagyon élvezték az arcfestést, a farsangifánk-sütést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában