Kecskemét

2023.12.17. 15:35

Nagymamák szeretetével sütöttek mézeskalácsot a Lánchíd iskolában – galériával

A karácsony közeledtével, ünnepi szellemben telik a december Kecskeméten is. Legutóbb a HírösNagyik álltak önzetlen munkába.

Orosz Fanni Flóra

Jótékonysági mézeskalácssütést szervezett a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolába a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület és a CédrusNet Kecskemét csapata

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Szombaton jótékonysági mézeskalácssütést szervezett a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolába a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület és a CédrusNet Kecskemét csapata. A közösségi program célja, hogy a HírösNagyik tiszta szeretetével készített sütemények olyan helyre kerüljenek, ahol az ünnepek alatt egyébként nem feltétlen jutnának hozzá ehhez az apró finomsághoz.  

Az iskola konyhájába belépve rögtön érezhettük az igazi ünnepi mézeskalács illatát, melynek titka a maga egyszerűségében rejlik, de még inkább abban a plusz szeretetben, amivel a nagyik készítették. A kisült darabokat a Lánchíd iskola önkéntes diákjai díszítették, akik lelkes munkájukkal sok mosolyt csalnak majd az ajándékozottak arcára. 

A szombati esemény részleteiről bővebben Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke, és Simon Szabolcs a CédrusNet Kecskemét marketing és kommunikációs koordinátora mesélt. Azt egyelőre még nem árulhatták el, hogy hova ajánlják fel a mézeskalácsot, viszont még karácsony előtt megtörténik a hivatalos átadás. A CédrusNet tagjai számára nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, az ünnepek előtt pedig ez csak még hangsúlyosabb.  

– A HírösNagyik igazi láthatatlan szuperhősök, akik nagyon szeretnek segíteni. Az önkéntesség nem csak elvesz, hanem nagyon sokat is ad – fogalmazott Simon Szabolcs.

A Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola igazgatója, Boldog Andrea elárulta, hogy mindig nagy örömmel fogadja az egyesületek javaslatait, és egy-egy program alatt mindig születnek újabb és újabb gondolatok a jövőbeni közös projektekkel kapcsolatban. A közeljövőben például farsangi ünnepléssel, de húsvéti megmozdulással is készülnek majd, melyek elsődleges célja a közösségkovácsolás lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában