Kecskemét

2023.10.27. 13:34

Hollik István volt a Hunyadi Pódium vendége – galériával

A Hunyadi Pódium vendége ezúttal Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója volt. A beszélgetőesten Németh Ernő újságíró aktuális politikai témákról, valamint az európai parlamenti választás tétjéről kérdezte a politikust.

Lizik-Varga Katalin

Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatójával (jobbra) Németh Ernő újságíró (balra) beszélgetett

Fotó: Bús Csaba

Csütörtökön tartották a Hunyadi Pódium következő programját a Hunyadivárosi Közösségi Házban Kecskeméten. Az alkalomra vendégként Hollik István országgyűlési képviselőt, a Fidesz kommunikációs igazgatóját hívták meg. A jelenlévőket Pászti András hunyadivárosi képviselő köszöntötte. Beszédében röviden bemutatta a városrészt a jelenlévőknek.

Németh Ernő újságíró, az est házigazdája elsőként a gyermekkoráról kérdezte Hollik István országgyűlési képviselőt. Kiderült, hogy a politikus gyermekkorát Nagymaroson töltötte, és büszke arra, hogy a váci Piarista Gimnáziumban tett érettségi vizsgát. Mint mondta, a piarista nevelés meghatározta az egész életét. Az iskolában az életre és a jóra neveltek – mondta a politikus.  

Az esten szót ejtettek az ország előtt álló feladatokról és az európai kihívásokról is. A politikus hangsúlyozta, hogy az Európai Unió (EU) egy sikeres projekt volt, ami a második világháború után azért jött létre, hogy az európai állampolgároknak békét és biztonságot teremtsen. Szerinte az EU alapvetően egy eszköz volt a nemzetállamok kezében arra, hogy ezeket a célokat el tudják érni. Most ez mintha megfordult volna, most már az európai együttműködés vált öncéllá, és ehhez kell igazodnia a tagállamoknak – fejtette ki a politikus.

– Szerintem a feje tetejéről vissza kell állítani a talpára a dolgokat. Amikor mi azt mondjuk, hogy ma nem mennek jól a dolgok, akkor mi nem az európai projektet kritizáljuk, hanem annak a jelenlegi működését és a jelenlegi vezetőit – mondta. Hozzátette: a magyar nemzeti önérdek az, hogy az Európai Unióban változás legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában