Kecskemét

2023.07.28. 14:14

Elhunyt dr. Rajtár Mária, a Nukleáris Medicina Osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosa

Életének 75. évében elhunyt dr. Rajtár Mária, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Nukleáris Medicina Osztály nyugalmazott osztályvezető főorvosa – tudatta a kórház a közösségi oldalán.

Horváth Péter

Dr. Rajtár Mária

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala

A közlemény röviden ismerteti a főorvos szakmai életútját. Dr. Rajtár Mária Medgyesegyházán született 1948. szeptember 19-én. 1973-ban fejezte be tanulmányait a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán „summa cum laude” minősítéssel. Belgyógyászatból 1978-ban, izotópdiagnosztikából 1982-ben szakvizsgázott. 1974–78 között a SZOTE II. Belklinikáján dolgozott gyakornokként, majd 1979–1997 között a SZOTE Központi Izotópdiagnosztikai Laboratóriumában tanársegédként és adjunktusként.

1997-ben nevezték ki a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Izotópdiagnosztikai Osztályának osztályvezető főorvosává, ahol nyugdíjba vonulásáig, 2020. december 31-ig dolgozott.

Számos közleményt adott ki, kutatási területe a radioizotópos csontdiagnosztika, a nukleáris onkológia és a csont denzitometria. A SZOTE Általános Orvosi Karán, az Orvostovábbképző Egyetemen és a Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöktovábbképző Intézetében rendszeresen végzett oktatási tevékenységet. Társasági tagságai közt szerepel a Magyar Orvostudományi Nukleáris Társaság (1979. vezetőségi tag), az European Association of Nuclear Medicine (1989) és a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (1994). 2009-ben kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate elismerésben részesült.

A közlemény szerint a búcsúztatás részleteiről a család később nyújt tájékoztatást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában