Kiskunfélegyháza/Kecskemét

2024.05.08. 09:57

Vádemelés: frontális karambolt okozott a bódult sofőr

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető bódult állapota miatt egy kanyarban átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből érkező autóval összeütközött. A vétlen sofőr a baleset következtében maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

Baon.hu

A vádirat szerint a Kiskunfélegyháza környéki településen élő férfi 2022. június 01. napján, este indult el autójával Kecskemétről. A férfi a vezetést megelőzően „kristály” fantázianéven ismert új pszichoaktív anyagot fogyasztott.

karambol, vádirat, baleset
A rendőrség által készített fényképeken a balesetben részes jármű látható
Forrás: ugyeszseg.hu

Az elkövető Kecskemétről Kiskunfélegyháza irányába a megengedett 90 kilométer/óra helyett mintegy 95-100 kilométer/óra sebességgel közlekedett, és bódult állapota miatt egy kanyarban nem tudta követni az út vonalvezetését, ezért áttért a bal oldali forgalmi sávba. Itt nekiütközött a szemből, szabályosan, mintegy 65-70 kilométer/óra sebességgel érkező gépjárműnek. Az ütközés után a két autó az úton keresztbe, egymással szemben állt meg.

A baleset következtében a sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a férfi megszegte azon KRESZ előírásokat, amelyek szerint járművet csak az vezethet, aki nem áll a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt, illetve a járművel az útviszonyoknak, többek között az út vonalvezetésének megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza. Az elkövető bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában