Tűzeset

2024.05.07. 12:14

Hatalmas tűzhöz riasztották a katasztrófavédelmet Bács-Kiskunban

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 3 tűzesettel és 1 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy akácerdő aljnövényzete égett mintegy hét-nyolc hektáron hétfő reggel a 4601-es út közelében, Tiszakécske és Kocsér között. A kecskeméti, a kunszentmártoni, a szolnoki és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Nem sokkal később nem messze az első tűzeset helyszínétől ismét lángra kapott az akácerdő aljnövényzete. Mintegy nyolc hektárra terjedt ki a tűz, amely a fák törzsébe is belekapott. A kecskeméti, a kunszentmártoni, a szolnoki és a kiskunfélegyházi hivatásos, valamint a tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. A munkálatokat két erőgéppel is segítették – írja a katasztrófavédelem.

tűzeset, katasztrófavédelem, tűz
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

Egy lakatlan épület földszinti helyiségében keletkezett tűz hétfő éjjel Kecskeméten, a Csaba utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. 

Hétfőn még egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában