Bűncselekmény

2024.05.10. 12:05

Ismét illegális szemetelőt buktattak le a kecskeméti városrendészek

Pár nappal ezelőtt egy bejegyzés jelent meg a Kisfái City lakói Facebook-csoportban, amelyeken nagy mennyiségű illegális hulladék látható. A városrendészek felvették a kapcsolatot a posztolóval azért, hogy azonosítsák a pontos helyszínt.

Horváth Péter

A Kecskeméti Városrendészet külterületi szolgálata a megadott helyszínre ment, ahol ismeretlenek közel 50 zsáknyi illegális hulladékot helyeztek el, és a városrendészek utánajártak, ki szabadulhatott meg ott a hulladéktól – közölte a Kecskeméti Városrendészet.

illegális szemetelés, Kecskeméti Városrendészet, bűnügy
Ismét illegális szemetelőt buktattak le a kecskeméti városrendészek
Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A felügyelők elkövetőt rövid időn belül azonosították az elkövetőt, aki beismerte tettét, és a városrendészektől jövő hét keddig kapott haladékot arra, hogy a hulladékudvarba szállítsa a szemetet és bemutassa a hulladékudvar mérlegjegyét.

A felügyelők az elkövetővel szemben eljárást indítottak, mivel az illegálisan elhelyezett hulladék elszállítása nem mentesíti a szemetelőt a jogsértés következményeitől – hangsúlyozták a közleményben.

A közleményben kitérnek ara, hogy dr. Német Zsolt, a városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladék megszüntetése, illetve felszámolása közös érdek. Amennyiben illegális hulladék elhelyezését észlelik, vagy lerakóhelyet látnak, hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon, vagy használják az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületet IDE kattintva.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában