Bíróság

2024.04.23. 12:48

Vádat emeltek a 14 éves gyereket késsel kirabló jánoshalmi férfi ellen

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy jánoshalmi férfival szemben, aki a hazafelé tartó 14 éves sértettet követte, majd egy elhagyatott utcában kést rántott, és azzal fenyegette meg a gyereket, hogy megszurkálja, ha nem adja át a telefonját – tájékoztatott a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményében.

Horváth Péter

A helyi férfi március 8-án, az esti órákban Jánoshalmán az éppen edzésről hazafelé tartó sértett nyomába szegődött, és a vasúti aluljáróból felérve odalépett a gyerekhez, kést rántott és azt a sértett jobb hüvelykujjához nyomta. A vádlott közben ráfogott a sértett kezében lévő telefonra, és azt kiabálta, hogy „add ide a telefont, vagy megszurkállak”.

rablás kés, rendőrség
Kést rántott a férfi és kiakarta rabolni a 14 éves gyereket
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

A közlemény szerint a sértett két kézzel erősen szorította a telefonját, azonban amikor a férfi megvágta az egyik ujját, nagyon megijedt és átadta a 60 ezer forint értékű mobilját, amivel az elkövető elfutott.

A sértett nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A kiskunhalasi rendőrök a férfit fél órán belül azonosították, elfogták és őrizetbe vették, valamint lefoglalták az elrabolt mobiltelefont, amit visszaadtak a sértettnek. Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja és fegyházbüntetést kér ellene. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában