Nagykőrös / Kecskemét

2024.04.30. 10:31

Vádemelés: 700 ezer forintot kapott, hogy más helyett megszerezze a jogosítványt

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a gépjármű oktatóként és a vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolására hivatkozva 700 ezer forintot kért megbízójától a sikeres forgalmi vizsgájának elintézéséhez. Végül a megbízó helyett más személy tette le a forgalmi vizsgát.

Baon.hu

A vádirat szerint egy nagykőrösi férfi jogosítványt szeretett volna szerezni. Több sikertelen forgalmi vizsgát követően, 2020 novemberében feleségével együtt azért kereste fel a kecskeméti férfit, mert ismerősétől azt hallotta, hogy ő segíteni tud jogosítvány megszerzésében. A beszélgetés során a vádlott azt a látszatot keltette a párnak – az ügy gyanúsítottjainak –, hogy a gépjármű oktatóként és a vizsgabiztosként dolgozó ismerősei befolyásolásával el tudja intézni a sikeres forgalmi vizsgát, amiért 700 ezer forintot kért. A pár az ajánlatot elfogadta és abban állapodott meg a férfival, hogy a kért összeg felét előre, a másik felét a sikeres forgalmi vizsgát követően fizetik meg – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

jogosítvány, vezetés, vizsga
Fotó: shutterstock.com /illusztráció

A vádlott ezután – anélkül, hogy erről a gyanúsítottat tájékoztatta volna – felkért egy, az eljárás során ismeretlenül maradt személyt arra, hogy a nagykőrösi férfi helyett vizsgázzon le. Az ismeretlen személy a forgalmi vizsgán megjelent, magát hamis ideiglenes személyi igazolvánnyal a nagykőrösi férfiként igazolta és sikeresen le is vizsgázott. Ennek eredményeként a nagykőrösi férfi jogosítványt szerzett, míg a vádlott megkapta a 700 ezer forint másik felét.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a jogosítványra vágyó férfival és a feleségével szemben befolyás vásárlásának vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt az eljárást 2 évre felfüggesztette, mivel a jövőbeni magatartásukra tekintettel az eljárás megszüntetése várható. A jogosítványt pénzért intéző kecskeméti férfival szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában