Kiskunhalasi Járási Ügyészség

2024.04.25. 09:34

Vádemelés: álmából felriadó gyermek érte tetten a szobájában kutató halasi tolvajt

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki számos bolti lopás mellett éjjel egy családi házban a gyermekszobában kutatott, aminek zajára a gyermek felébredt, kérdőre vonva a tolvajt és visszavette tőle az íróasztaláról elvett pénzt.

Baon.hu

A vád szerint a kiskunhalasi nőnek munkahelye, rendszeres jövedelme nem volt, ezért lopásokból tartotta fenn magát. 2023 elején rendszeresen távozott üzletekből márkás italokkal fizetés nélkül. Egy alkalommal a több mint 400 ezer forint értékben alkohollal, húsáruval és csokoládéval megpakolt bevásárlókocsival kisétált a fotocellás bejárati ajtón keresztül, kihasználva egy vásárló érkezése miatt az ajtó nyitódását.

vád, lopás, bűnügy
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy nővel szemben
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A nő Kiskunhalas környéki tanyákat is fosztogatott, onnan éjjelente kakasokat vitt el, amiket utóbb eladott.

Elfogását megelőzően, 2023 szeptemberében, éjjel a vádlott a nyitott ajtón át bement egy családi házba. Épp a gyerekszobában kutatott, amikor a zajra az ott alvó gyermek felébredt és nemcsak kérdőre vonta, de vissza is vette a meglepett tolvajtól az íróasztalról elemelt pénzt. A hangoskodásra felébredt a másik szobában alvó szülő is és együtt kizavarták a hívatlan éjjeli látogatót.

Az ügyészség a – többszörös és különös visszaeső – nőt összesen 9 bűncselekménnyel vádolja. Az jelenleg is letartóztatásban lévő nővel szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat.

Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában