Termelésnövekedés

2022.04.16. 20:14

Támogatásból fejlesztett a csemői pacalüzem

Állami támogatás segítségével fejlesztette telephelyét a csemői pacalfeldolgozó üzem. A beruházással jelentősen megnőtt a vállalkozás termelési kapacitása.

Miklay Jenő

A pacal előkészítése. Idén 30 százalékkal nő a készáru mennyisége.

Március végén új üzemrészt avattak a csemői Freddo-Line Kft. Hornyák dűlői pacalfeldolgozó telephelyén. A fejlesztéshez jelentős állami támogatást kapott a cég a Pénzügyminisztérium a mikro-, kis- és középvállalkozások eszközbeszerzéseinek támogatására és telephelyfejlesztéseinek javítására kiírt pályázatán. Az összesen több mint 110 millió forint értékű beruházáshoz 62 millió forint központi támogatás érkezett, a többi pénzt önerőből teremtette elő a cég. Az újonnan létrehozott üzemrészt korszerű automata gépekkel, berendezésekkel látták el. Ily módon jelentős kapacitásnövelést valósítottak meg, a pacalüzem napi termelése több mint harminc százalékkal, napi tíz tonnára nőtt.

 

– Üzemünk eddig főleg fagyasztott csíkozott pacalt gyártott, kevés volt a friss áru. A piac igényeinek megfelelően az új üzemrészben friss termék készül lédig, valamint 900 grammos védőgázas tálkás kiszerelésben. A feldolgozás technológiája színvonalas, automata gépek csíkozzák, mérik, csomagolják és címkézik a készárut, amelyeket közvetlenül a nagy áruházláncoknak is szállítjuk. Reményeink szerint a friss pacal gyártásával tovább nő majd a piacon termékeink kereslete – jellemezte a változásokat Keszthelyi Ferenc tulajdonos. 

 

A Freddo-Line Kft. vezetői a pályázatban vállalták egyebek közt azt, hogy a fejlesztés eredményeként 300 millió forinttal növelik a cég árbevételét és gyarapítják dolgozóik létszámát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!