Labdarúgás

2024.03.25. 15:00

Bizonyított a meglepetésember, aki Rossira irányította a figyelmet

Már másodszor fordult elő a magyar labdarúgó-válogatottban, hogy a védelem sérült vezérét, Willi Orbánt a Parmában futballozó Balogh Botond kiválóan pótolta. A törökök ellen győztes mérkőzés után a huszonegy éves középhátvéd Marco Rossi szerepéről és az ő helyére beálló újonc Dárdai Mártonról is beszélt. Balogh Botondot Olaszországban egyre gyakrabban kérdezik meg arról, hogy mi a magyar válogatott sikerének titka.

MW

Balogh Botond válogatott játékos a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján 2023. november 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Marco Rossi a tavalyi utolsó és az idei első meccsen is Balogh Botonddal pótolta Orbánt a kezdőben, noha a Parma 21 éves védője azelőtt csak egyszer és három percet futballozott a válogatottban – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A huszonegy éves védő kezdőként 67 percet játszott a magyar válogatott Törökország ellen 1–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésén. Az immáron 3-szoros válogatott Balogh Botond tudja, hogy elsősorban Willi Orbán sérülése miatt jutott szóhoz a kezdőcsapatban.

Egy jó közepes

A törökök elleni barátságos meccsen Balogh megbízható játékot nyújtott: a Fotmob adatai szerint a védelem jobb oldalán húsz passzából négyet rontott el, háromból háromszor sikeresen tudott szerelni és négy párharcából csak egyet vesztett el.

Williről két nappal a meccs előtt derült ki, hogy nem tud játszani, onnantól sejtettem hogy esélyt kapok. Nem ijedek meg ezektől a lehetőségektől, jó közepes meccset tudtam játszani a törökök ellen. Nem vagyok magammal teljesen elégedett, de a legfontosabb, hogy győztünk, és ehhez próbáltam hozzátenni a magamét. Tudom, hol a helyem a csapatban. Megkaptam az esélyt, de ez még nem a végcél, még keményebben szeretnék dolgozni

– nyilatkozta némi önkritikával Balogh Botond, akinek helyére az újonc Dárdai Márton állt be.

– Mindenkinek kell egy kis idő, de ő nagyon hamar beilleszkedett, érti a dolgokat. Nagyon jó játékos, nem véletlenül stabil tagja a klubjának Németországban. Örülünk, hogy egy ilyen játékossal tudtunk erősödni – árulta el a Magyar Nemzetnek a Parma játékosa, akit Olaszországban egyre gyakrabban kérdeznek Rossiról és a válogatottról.

Rossi stílusa bejött

Balogh a Parma színeiben ebben az idényben tizenöt bajnokin lépett pályára a Serie B-ben, a csapat pedig nyolcpontos előnnyel az első helyen áll, jó eséllyel feljuthat az olasz élvonalba az idény végén. A magyar válogatottban közelmúltban elért eredményei az olaszok között is beszédtémának számítanak.

– Olaszországban egyre több játékos kérdezget arról, mi történt nálunk, hogy egyre erősebbek vagyunk. A mester egyedi stílusa, amit behozott, úgy látszik, működik

– árulta el Balogh, aki Marco Rossi személyével magyarázza a már tizenhárom meccse veretlen magyar válogatott sikerét. A fiatal védőre a közelgő Európa-bajnokság és a Serie A-ba való feljutás esélye miatt is izgalmas hónapok várnak.

– Most csak a következő, Koszovó elleni meccsre koncentrálok. Azonkívül a Parmában minél több mérkőzésen a pályán szeretnék lenni, hogy legyen esélyem bekerülni az Eb-keretbe. A lényeg, hogy meccsről meccsre egészséges legyek, tudjak játszani, jól teljesíteni. Ha így lesz, akkor bízom benne, hogy az Eb-n is ott tudok lenni – mondta el a magyar játékos.

A magyar válogatott legközelebb kedden, Koszovó ellen lép pályára a Puskás Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában