Hírek

2006.10.28. 18:51

Új helyszínen folytatódnak a demonstrációk

Erős rendőri biztosítás mellett zajlott szombat késő délután a Budai várban a Kossuth téri tüntetők úgynevezett „nemzetgyűlése”. Az eseményre mintegy ezer demonstráló érkezett.

BAMA

A rendezvény elején füttyszó és árulózás fogadta Takács Andrást, a Magyar Nemzeti Bizottság ügyvivője kifejtette, nem azért vették el a rendőrök a tüntetők holmiját a Parlament elől, mert ő kérte. A Kossuth téri tüntetés vezetője hangsúlyozta, hogy „morális forradalom zajlik”. A szónokot támadó és védő tüntetők a beszéd alatt össze is szólalkoztak, később azonban a fütty csillapodott. Takács november 25-én, 10 órára országos, rendszerváltó népgyűlést hirdetett minden településre.

Azt is bejelentette: a Kossuth-téri tüntetőket képviselő Magyar Nemzeti Bizottság 2006 megegyezésre jutott a rendőrséggel a korábbi parlament előtti tüntetések folytatásáról. A demonstrálók az Aulich utcában és a Batthyány örökmécsest körülvevő területen folytathatják a tüntetést, az ezt követő napokra is engedélyt kaptak naponta 17 és 21 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!