Hírek

2006.05.13. 17:27

Ketten meghaltak, hárman megsérültek

Két ember meghalt, hárman könnyebben megsérültek szombat délután az őcsényi repülőtéren tartott nemzetközi repülő-modellező bemutatón, amikor egy repülőgépmodell a nézők közé esett.

BAMA

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletén megerősítették a hírt, de a körülményekről egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Bíró Gábor, a bemutatót szervező Szekszárdi Modellező Klub helyszínen tartózkodó tagja az MTI-nek elmondta: egy német pilóta két-két és félméteres műrepülője zuhant a kordon mögött tartózkodó nézők közé, s okozta a tragédiát.

Tájékoztatása szerint a német résztvevő rendkívül tapasztalt  bemutató pilóta, aki "rendszeresen tart bemutatókat szerte a világon". "Egészen biztos, hogy nem az ő hibájából történt a baleset" - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte: Magyarországon tudomása szerint még  nem történt hasonló baleset, külföldön azonban már volt rá példa. A repülőteret lezárták, a rendőrség szakértők bevonásával  folytat vizsgálatot.

A balesetben megsérült további három ember a mentőszolgálat  tájékoztatása szerint könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a szekszárdi kórházba szállították hámsérülésekkel. (mti)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!