Kék hírek, bulvár

2008.12.15. 12:10

Láthatóan „vergődött” a bíróságon Weiszenberger

A vád súlyosbodását követően Weiszenberger László rádöbbent, hogy – mint korábban megírtuk – őrült nagy bajban van. Ezért vallomást tett, amire egyebek között azért volt szüksége, mert az eljárás kezdetekor, a megelőző tárgyaláson – szeptemberben - ezt nem tette.

Noszlopy

Így akkor a korábbi, az ügyészségen tett vallomásait olvasta fel az ügyben eljáró dr. Fodor Endre bíró. Ezekben pedig fenntartás nélkül elismerte a vádlott a bűncselekmények elkövetését.

Weiszenberger a mai vallomásában már „finomított”: nem mindent ismer el, ami miatt szemmel láthatóan „vergődött” a tárgyalóteremben. Állítása szerint ő nem volt hivatalos személy, amit egyebek között azzal is indokolt, hogy nem rendelkezett névjegykártyával sem.

Weiszenberger és az ügyvédje mélységes csalódásukat fejezték ki a tárgyalóteremben azzal kapcsolatban, hogy – noha állításuk szerint – korábban az ügyészség megígérte számukra, hogy gyorsított eljárásban tárgyalják az ügyüket (ez jóval enyhébb büntetést garantált volna), még sem így történt. Emiatt nem tartják korrektnek az eljárást.

Az új fejlemények, valamint az emiatt szükséges újabb tanúk meghallgatása miatt végül úgy döntött dr. Fodor Endre, hogy elnapolja a tárgyalást. A per csak a jövő év elején folytatódik.

A témáról bővebben a Petőfi Népe keddi számában számol be!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!