Kék hírek, bulvár

2008.01.26. 08:40

Másfél milliárdos adócsalás: kihozták az ügyvédek a gyanúsítottakat

Címkék#Bűnügyek

Több mint száz személyautót foglaltak le a vámosok Kecskeméten és Kiskunfélegyházán egy másfél milliárdos adócsalásban folytatott nyomozás miatt.

Noszlopy

A pénzügyőr nyomozók még szerdán jelentek meg Kecskeméten és több Mindszenti úti, illetve Szent László körúti telepről gyűjtötték be a kocsikat. Nem csak a járműveket vitték el Budapestre, hanem egy kecskeméti és két kiskunfélegyházi férfit is. Egy kiskunfélegyházi gyanúsítottat pedig köröznek: informátoraink szerint a Kiskunfélegyházán élő nős, gyermekes G. Tibor mintegy két hete távozott Magyarországról a Bamako Rally mezőnyével. 

A Baon.hu tudósítójának több, nem hivatalos forrásból is elmondták, hogy a másfél milliárdos adócsalásban mintegy 10-15, elsősorban Budapestre bejelentett, ám többnyire Bács-Kiskun megyei tagokból álló cég vett részt. Használt autókat hoztak be Olaszországból: egyes források szerint mintegy háromezer darabot. Majd kifizették a regisztrációs adót, és bizományosi értékesítésre átadták néhány használtautó kereskedőnek a járműveket. Az eladott verdák után azonban nem fizették be a forgalmi adót és adóbevallást sem tettek. Ezért kezdett nyomozást ellenük a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága.

A szerdán őrizetbe vett három Bács-Kiskun megyei férfit tegnap (péntek) vitték Budapesten álarcos, felfegyverzett kommandósok a Fő utcai bíróságra, hogy előzetes letartóztatásba kerüljenek. A nyomozási bíró azonban csupán az egyik kiskunfélegyházi férfi előzetes letartóztatását látta indokoltnak, ezért a másik két férfiről azonnal lekerült a bilincs és a fegyveres, álarcos kommandósok mellett ügyvédeik társaságában szabadon hazamehettek. Ez utóbbi információnkat a szabadlábra került kiskunfélegyházi férfi védője, a Szabó és Társa Ügyvédi Irodához tartozó dr. Lenkefi Attila megerősítette. Nyilatkozni azonban nem kívánt. 

További részletek a Petőfi Népe hétfői számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!