Baon podcast

2024.05.01. 11:20

Kecskemét stabilitásra törekszik a változó gazdasági helyzetben is – podcast

Mi várható a gazdasági helyzetünket illetően? Többek között erre a kérdésre is válaszolt Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke Hír FM műsorában.

Orosz Fanni Flóra

Szemereyné Pataki Klaudia a város gazdasági helyzetéről, annak legfontosabb tényezőiről számolt be. A városvezető büszkén jelentette ki, hogy a hírös város képes a folyamatos megújulásra, akadjon bármilyen gazdasági nehézség.  Változások évtizedét éljük jelen pillanatban – fogalmazott a polgármester.

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, kecskemét, előadás
Képünk a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének beszámolóján készült
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Hozzátette, hogy még a változások ideje alatt is fontos, hogy a közösségnek legyenek stabil támpontjai. Ilyen támpontot jelenthet a lakosságnak Kecskemét vezetősége, akik olyan környezetet próbálnak teremteni és biztosítani a vállalkozások számára, amelyek a folyamatos kihívások valamelyest képesek tompítani, támogatni. Az elsődleges gazdaságpolitikai cél jelenleg az együttműködésekben rejlő további erőforrások kihasználása, illetve továbbra is szívügyük a munkavállalók és a továbbképzés. Fókuszterület továbbra is az oktatás, azon belül a duális képzés, illetve az otthonteremtés. 

Kecskeméten túl természetesen egész Bács-Kiskun vármegyéről is szóltak a kecskeméti vállalkozói fórumon. Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke megyei körképet adott a beruházásokat illetően. 

Csökken-e az infláció? Van-e munkaerőhiány? Mi okozhat gazdasági fellendülést? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk az alábbi felvétel meghallgatásával: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!