Jogerős ítélet

2 órája

Fekete-Győr András felfüggesztett börtönbüntetést kapott

A volt pártelnök és Szarvas Koppány Bendegúz felfüggesztett börtönt kapott.

MW

Fekete-Győr András, a Momentum képviselője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Fekete-Győr Andrást és Szarvas Koppány Bendegúzt is bűnösnek mondta ki hivatalos személy elleni erőszakban jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla. Mindkét momentumos politikus felfüggesztett börtönt kapott – számolt be róla a Mandinerre hivatkozva a Magyar Nemzet.

A tárgyaláson az utolsó szó jogán tett felszólalásában Szarvas Koppány az ügyészség vádiratát abszurd viccnek nevezte, amelyet szerinte sem a rendőrtanúk, sem a videófelvételek nem támasztottak alá. Szarvas szellemesnek szánt, papírból felolvasott beszédében többször is sértegette a vádhatóságot. 

Fekete-Győr koncepciós és politikailag motivált eljárásról beszélt, és ártatlanságát hangoztatta. Felidézte: olyan mozgalmat alapított, amely „mindig az első sorokban harcolt”.  Most is mindent úgy tenne, mint hat évvel ezelőtt – jegyezte meg.

Az ítélőtábla ezek után határozathozatalra vonult vissza, majd ítéletet hirdetett.

A táblabíróság alapvetően helybenhagyta a másodfokú ítéletet,

egyben helyt adott az ügyészségi indítványnak. Eszerint 

Szarvas Koppány Bendegúz esetében a kétrendbeli elkövetést, míg Fekete-Győr András esetében a társtettesi minőséget állapította meg. Szarvast emellett előzetes mentesítésben részesítették.

A teljes cikket ITT tudja elolvasni.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában