Közélet

2016.06.03. 10:53

Közös cél a biztonságos közlekedés

Közlekedésbiztonsági Díjat kapott Szalkszentmárton, az elismerést Káposztás Tibor polgármester vette át Budapesten, a Közlekedési Kultúra Napján.

Popovics Zsuzsanna

Az „Önkormányzatok a települések közlekedésbiztonságának növeléséért” című pályázat díjait Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára adta át 12 település küldötteinek. A pályázat célja volt a közlekedésbiztonság-tudatos magatartás kialakítása, formálása a lakosság körében.

A díj kiérdemelésében kimagasló szerepe volt a szalkszentmártoni polgárőröknek, Kulcsár János törzszászlósnak, körzeti megbízottnak, valamint az  „1 iskola - 1 polgárőr” mozgalomnak. Utóbbi keretében Fenyvesi András polgárőr a Petőfi téri iskola előtt segíti az iskolások biztonságos közlekedését tanítási napokon, 7-8 óra között.

A díjhoz kapcsolódóan közlekedésbiztonsági napot tartanak a településen, június 9-én csütörtökön. Programjai között szerepel egy fórum (helyzetkép, problémafeltárás) a helyi rendőrség, polgárőrség és egyéb szervezetek részvételével. Az óvodásoknak MINI KRESZ, az iskolások KRESZ foglalkozást tartanak, lesz kerékpáros ügyességi pálya 8-18 éveseknek, valamint vezetéstechnika-oktatása szimulátorok segítségével (gépjármű, moped).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!