Közélet

2016.04.13. 07:46

Egy mentősért fogtak össze a segítők

Múlt év szeptemberében, otthona közelében szenvedett súlyos sérüléssel járó balesetet egy halasi mentősofőr. Egy autós ütötte el a motorral közlekedő mentőst, aki térdsérülései miatt nem tud visszatérni szakmájába. Halasi kisvállalkozók most az ő megsegítésére indítottak jótékonysági gyűjtést.

Tapodi Kálmán

Műtétek sorát végeztek el a sofőrön, akin nemrégiben egy azonnali beavatkozást igénylő lábműtétet kellett végrehajtani. A baleset vizsgálata még mindig folyamatban van, a biztosító nem fizetett, a feleség fizetéséből élnek. A helyzetet súlyosbította, hogy a sofőrnél időközben cukorbetegség alakult ki és egyre többet kell költeniük méregdrága gyógyszerekre is.
– Nem tudok a balesetről többet, de ez nem is fontos. Baj van és kész, mi pedig megpróbálunk segíteni – mondta el Dobos János, aki barátaival együtt már több gyűjtést szervezett bajbajutott családoknak.

– Most egy olyan ismerősöm kérte a segítséget, aki eddig másokon segített, ha csak tehette, de a balesetből adódóan most ők szorulnak támaszra – szólt a mostani karitatív összefogásról Dobos János. Korábban kilenc hasonló akciót szerveztek és 2013 óta minden karácsonykor több családnak tudtak segíteni. Magánszemély számára az első gyűjtést édesapja gyerekkori barátja miatt indították, aki önhibáján kívül került igen nehéz élethelyzetbe.

– Kerültük eddig a nyilvánosságot barátaimmal, hiszen nem tudnánk mindenkinek segíteni. Ez most egy különleges helyzet, mert olyan emberről van szó, aki eddig maga is segített másokon a munkájával és feleségével együtt a felajánlásaival. A karácsonyi gyűjtéseinken kívül, évente kétszer tudunk indítani hasonló akciókat, amikről sokan nem is gondolnák mennyi felelősséggel, szervezéssel járnak. Általában tartós élelmiszereket, a gyerekeknek játékokat gyűjtünk, amiket mindig többen adunk át a segítségre szorulóknak. Egyetlen kitételünk van: italozó embereket nem támogatunk! – tette hozzá Dobos János, aki elmondta, hogy a mostani felhívásukat követően, Bogdán József családja már másoktól is kapott adományokat. Volt, aki személyesen vitt vitaminokat, akadt benzinkutas, aki nem fogadott el pénzt a tankolásért, amikor az újabb kecskeméti kórházi útra indultak.

Hogy mi vezérel egy 35 éves, feleségével együtt két gyermeket nevelő, társasházi lakás, ötödik emeletén élő kisvállalkozót arra, hogy segítsen másokon, erre a kérdésre is választ kaptunk Dobos Jánostól: „Nem vagyok gazdag, de tudom milyen szegénynek lenni.”

Vitaminokkal is segíthetnek

A napi megyeszékhelyre történő utazáshoz napi egy-két ezer forint támogatás is sokat jelentene Bogdánéknak, de nem csak anyagiakkal, hanem vitaminokkal, Béres-cseppel, porcerősítőkkel is segíthetnek. A család bankszámlaszáma: 10300002-10299915-49010011 MKB (Bogdán Józsefné néven).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!