Ultrafutás

1 órája

Kazai István teljesítette a Spartathlont

Ezen a hétvégén, szombaton és vasárnap rendezték meg az ultrafutás csúcs eseményét, a Spartathlon 2024-et. A viadalon a huszonöt fős magyar küldöttség tagjaként indult el Kazai István, aki élete álmát valóra váltva teljesítette a 246 kilométeres távot.

Vincze Miklós

Szombaton reggel hét órakor rajtolt el a mezőny Athénból, az Akropolisztól, hogy megküzdjön az emberfeletti, 246 kilométeres távval.

Kazai István, ultrafutás, Kecskemét, Spartathlon,
Kazai István a Korinthoszi csatorna fölött
Forrás: Spartathlon Magyar Csapat / Facebook

Köztük a kecskeméti Kazai István, akinek évek óta a legnagyobb álma, hogy a távot teljesítve megérinthesse Spártában Leonidász király szobrát. A távon olyan értelemben nem vártak rá meglepetések, hogy pontosan tudta, hogy mi vár rá – hol várnak rá hegyek, völgyek, nehéz terep –, ezzel együtt az ultrafutás mégis maga a folyamatos meglepetés. Nem volt ez másként ezen a versenyen sem. Kazai István rokonai, barátai, a szurkolók számára megkönnyítette a neki való szurkolást – illetve az események követését -, ugyanis rendre bejelentkezett a közösségi médián és beszámolt arról, hogy hol tart, mennyi van neki még hátra, milyen nehézségek állnak mögötte vagy előtte, és hogy milyen állapotban van.

A viadalt sorozatban immáron negyedszerre a görög Fotisz Ziszimpulosz nyerte meg, ő 20 óra 18 perc és 43 másodperc alatt teljesítette a távot. A magyar futók közül a legjobb eredményt Bódis Tamás érte el, aki a 24 óra 1 perc 25 másodperces idejével a 4. helyen végzett. A huszonöt fős magyar kontingens közel fele – tizenegy versenyző – a viadal közben kénytelen volt sérülés, egyéb okok miatt feladni a versenyt. A kecskeméti Kazai István azonban valóra váltotta az álmát, a magyar versenyzők lajstormát tekintve a 8. legjobbként teljesítette a 246 kilométeres távot. A hírös városi ultrafutó 33 óra, 43 perc, 52 másodperces idővel ért be a célba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában