Labdarúgás

2024.06.18. 14:44

A KTE megkezdte a nyári felkészülést az 2024/2025-ös idényre

Hétfőn megkezdte a felkészülést a 2024/2025-ös NB I-es idényre a Kecskeméti TE. Szabó István csapata az első hetekben még főleg a fizikális munkára helyezi a hangsúlyt, így a labda kevésbé kap főszerepet az első periódusban a KTE edzésein.

Nyitray András

Múlt csütörtökön tulajdonképpen egy „nulladik” nappal elkezdte a felkészülést  gárda, mely akkor mérésekkel indított. A labda még nem került elő, erőtesztek és futás volt a program, ezt követően még jutott három szabadnap a játékosoknak. 

labdarúgás, KTE, felkészülés, nb1
A KTE játékosai kemény hetek előtt állnak
Fotó: KTE

Hétfőn már teljes intenzitással belevetette magát a KTE a nyári felkészülésbe. A program a következő hetekben meglehetősen egyértelmű, edzés edzést követ, munkából pedig nem lesz hiány. Az első héten összesen 9 edzésen vehetnek részt a kecskeméti játékosok, de mérkőzésre maximum egymás közötti formában kerül sor egyelőre. Először június 29-én, Tiszakécskén lép pályára a KTE, mely 9 óra 30 perckor kezd a vármegyei rivális otthonában. 

A KTE egyelőre öt játékos leigazolását jelentette be, Kotula Máté, Papp Milán és Kovács Barnabás szerződtetéséről már hírportálunkon is beszámoltunk korábban. Hétvégén aztán újabb két labdarúgó csatlakozott, ám Pálfi Kristóf és Vattay Márton is elsősorban a jövő emberei lehetnek majd. 

A 2005-ös születésű, 18 esztendős, 181 centiméteres középpályás, Vattay Márton Szentendrén kezdett el futballozni, majd Dunakeszi érintésével került az UTE akadémiájára. A 2022/2023-as idényben Egerben mutatkozott be a felnőttek között, 16 bajnokin kapott lehetőséget, 14-szer kezdőként. Tavaly nyáron Putnokra igazolt, ahol 32 tétmérkőzésen, kivétel nélkül kezdőként számított rá a szakmai stáb, ezt 2 góllal hálálta meg. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a bajnoki cím kiharcolásában, a feljutásról csak osztályozón maradt le csapatával.

– Nagyon örülök, izgatottan várom már a munkát, mert ez egy hatalmas megtiszteltetés, hogy egy NB I-es klub lehetőséget lát bennem. Ez viszont még csak az út eleje, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy be is bizonyítsam, hogy itt a helyem. Minden meccset szeretek nézni az NB I-ben, amit csak tudok, a KTE-t is sokat láttam. Azt hallottam, hogy a hangulat egyedi a klubnál, illetve azt is, hogy egy nagyon lelkes szurkolótábor áll a csapat mellett. Putnokon csapattársam volt Mészáros Dávid, aki itt nevelkedett, tőle is csak jókat hallottam a városról és a klubról. Ami a személyes terveimet illeti, fel akarom venni minél gyorsabban a ritmust. Az NB III-ban úgy érzem, sikerült ezt gyorsan megtennem, de az NB I-ben természetesen fizikálisabb és gyorsabb a játék. Bízom magamban, illetve abban, hogy meg tudok felelni itt is az elvárásoknak – mondta Vattay Márton.

Az ifjú kapus, Pálfi Kristóf Leányfalun kezdett el futballozni, majd a Szentendrét érintve került Újpestre 2021 nyarán. Két esztendőt töltött el fővárosiak utánpótlásában, majd tavaly nyáron Dorogra igazolt, ahol a felnőttek közt is megkapta a bizalmat. A tavaszi szezonban 8 mérkőzésen védte az NB III-as gárda kapuját. A 2006-os születésű, 187 centiméteres hálóőr az NB I-es kerettel fog dolgozni, emellett az NB III-as gárdában mérkőzés rutint is tovább gyűjthet az előttünk álló idényben.

– Nagyon izgatott és boldog voltam, amikor kiderült, hogy a KTE felfigyelt rám. Gyerekkorom óta kapus akartam lenni, sokat dolgoztam azért, hogy eljuthassak idáig. Volt már alkalmam találkozni Trepák Attila kapusedzővel, illetve a kapusokkal is, mindenki nagyon segítőkész volt velem. Tisztában vagyok vele, illetve már felkészítettek rá, hogy kemény nyár előtt állok, de már alig várom, hogy elkezdjük. A célom az, hogy először az NB III-ban minél többet védhessek, ezáltal felnőtt tapasztalatot gyűjtsek, emellett az NB I-es csapat edzésein minél jobban megszokjam a közeget – mondta Pálfi Kristóf.

Az előző idényben négy kölcsönjátékosa volt a keretnek, közülük Iyinbor Patrick (FTC), Nagy Olivér (FTC) és Szendrei Ákos (DAC) a nyári munkát nem Kecskeméten kezdték már meg. Horváth Krisztofer (Torino) az Európa-bajnokságon szerepel a magyar válogatottal jelenleg. Nagy Krisztián már a csapattal edz hosszú kihagyás után, de egyelőre vannak még feladatok, amiket külön végez. 

Az első edzőmeccs után edzőtáborba megy a KTE

A kecskeméti együttes a tiszakécskei edzőmeccs után egy hétre Szlovéniába utazik edzőtáborba, ahol július 3-án 16 óra 30 perckor az ukrán Rukh Lviv, majd 6-án 11 órakor a horvát Slaven Belupo lesz az ellenfelük. Hazatérve folytatódik a munka, már az is eldőlt, hogy július 13-án a Békéscsaba lesz hazai pályán a KTE ellenfele. Az NB I-es bajnokság július végén rajtol el, a sorsolásra várhatóan a napokban kerül sor. A felkészülés alatt is zajlik természetesen a Széktói Stadion centerpálya felújítása, mely a tervek szerint halad, így a bajnoki rajtot továbbra sem befolyásolják a munkálatok. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában