Kosárlabda

2024.05.04. 07:00

Indul az idényt eldöntő hajrá

A playout féltávjánál még semmi nem dőlt el, ám a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét három győzelmével kiharcolta, hogy a saját kezében legyen a sorsa a folytatásban. Szombaton a Körmend ellen tehetnek újabb fontos lépést az NB I. A-csoportos tagság megőrzése érdekében a kecskeméti férfikosárlabdázók.

Nyitray András

A Kecskemét egy korábbi mérkőzésen

Fotó: Bús Csaba

Rendkívül szoros a playout állása, hiszen a hozott pontoknak is hála, egyes csapatok komoly hajrára voltak kényszerítve. 

BUS_4499
A Kecskemét hazai pályán újabb győzelemre készül, ezúttal a Körmend ellen 
Fotó: Bús Csaba

Öt forduló, azaz a visszavágók kezdete előtt szinte megjósolhatatlan, ki fog kiesni. Az OSE-Lions 13 pontjával vezet, de a sereghajtó Kaposvár is 9 egységnél jár, ami azt jelenti, hogy csupán két győzelem van a felek között. A Kecskemét bár három győzelemnél és két vereségnél jár, csupán két pontot hozott magával, így 10 egységgel az utolsó előtti helyen áll. Ennek ellenére az kimondható, hogy a hírös városiak sorsa továbbra is saját kézben van. 

– Én úgy gondolom, hogy az Oroszlányon kívül senki nem érezheti magát biztonságban a bennmaradást illetően. Másik szemszögből nézve ez a lebonyolítási rendszer, pontrendszer nem mondható igazságosnak. Elég furcsa ez a helyzet. Ha az előző három évet tekintjük, akkor a kiesők összeadva, összesen nyertek 16 meccset. Idén lehet, valakinek ennyi győztes mérkőzés sem lesz elég az NB I.-es tagság megőrzésére. A playoutban is előfordulhat az a helyzet, hogy hiába több sikert könyvelhet el ebben a szakaszban egy együttes, mégis annak kell búcsúznia. A mi helyzetünk változatlan. Bízunk a befektetett, alázatos és kemény munkában, és csak magunkra fókuszálunk – latolgatta az esélyeket az első körre visszatekintve Ivkovic Stojan, a Kecskemét szakmai igazgatója. 

A kecskemétiek esélyeit növeli a folytatásban, hogy az első körben négyszer is idegenben lépett pályára a csapat, így a folytatásban négy hazai meccsen biztosítható be a bennmaradás. Hazai pályán egyébként is jó játékerőt képvisel a KTE. 

– Ha már csak kettő meccset nyerünk ebből az első ötösből, akkor elégedettek lettünk volna. Végül háromszor hagyhattuk el a pályát győztesen. Ez persze még nem jelent semmit, de biztosította számunkra azt a helyzetet, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Kisebb problémákon kívül ez a második hét, hogy együtt tud készülni a teljes keret. Bízom benne, hogy a következő heteket is mindenki egészségesen fogja tudni lejátszani, és elkerülnek minket azok a balszerencsék, amelyek az egész szezont jellemezték eddig – tette hozzá Ivkovic Stojan. 

A következő lépést a Körmend ellen teheti meg a Messzi István Sportcsarnokban a Kecskemét. Idegenben már nyerni tudott egyszer a gárda, akkor 74–80-ra gyűrték le a Vas vármegyei riválist. Hazai pályán most is a sikeres folytatás a cél. 
– A Körmendnek nagyon erős játékosállománya van. Számomra meglepő, hogy ők is, és mellettük még több csapat is végül a playoutban kell, hogy befejezze a szezont. Ha ugyanolyan egységesen tudunk kosárlabdázni hazai környezetben, mint az alapszakasz végén és a playoutban, akkor minden esélyünk megvan a sikerre. Ha a soron következő négy hazai meccsünkből legalább hármat tudunk hozni, akkor bent kell, hogy maradjunk – mondta Ivkovic Stojan. 

A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában