Labdarúgás

2024.03.30. 18:57

Ponttal tért haza a KTE az MTK otthonából

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában az MTK vendége volt a Kecskeméti TE. Fordulatos mérkőzés végén, ponttal térhettünk haza a hírös városiak.

Nyitray András

Szabó Istvánnak több hiányzója is volt ezúttal, nem került meccskeretbe Lukács, Májer és Banó-Szabó sem, ahogy a régóta hiányzó Nikitscher és Nagy sem. 

Fotó: Réti Attila/KTE

Az első helyzet a hazaiak az MTK előtt adódott, Antonov lapos beadását 7 méterről Molnár lőtte rá egyből, de Varga megfogta azt. A 15. percben Zeke indult el befelé, jobbal lőtt 20 méterről, de Demjén leért a jobb alsóhoz. A 19. percben Molnár lövése levágódott, ezután Hej tüzelt egyből 17 méterről fölé. A 23. percben Demjén hibázott nagyot, Meszhi fejjel próbálta ezt kihasználni, de a kapus korrigált és kiütötte a labdát a gólvonal elől. Több veszélyes beadása is volt ezután a KTE-nek, majd a 35. percben egy góllá is érett: Zeke tekert a hosszúra, Meszhi fejelte át túloldalra, majd Szendrei bólintott közelről a hálóba (0-1). A 41. percben válaszolt az MTK, Bognár lőtte balról laposan a hosszúra a labdát, ahol Hej érkezett (1-1). A hosszabbításba érve Katonát látták videózás után szabálytalannak Hejjel szemben, amiért jött a büntető, Antonov lövését azonban Varga védte.

A második félidőt jól kezdte a KTE, a 48. percben Horváth lövése jött ki Demjénről, mely után felszabadítottak a hazaiak. Hiába a jó kezdés, az 50. percben fordított az MTK, egy kontra végén Stieber tekert jobbról a hosszúra, ahol Molnár egyedül maradt és a bal alsóba fejelt (2-1). Perceken belül két vendég sansz is akadt, Szűcs beadása után Zeke lőtt fölé jobbal, majd Szűcs bedobását Szendrei csúsztatta fölé. Az 58. percben az MTK is helyzetbe került, Stieber tekert fölé ballal 18 méterről. Az MTK volt ezután veszélyesebb, több lövésüket is blokkolnia kellett a védőknek, vagy az utolsó pillanatban szerelni. Szabó István cserékkel próbált frissíteni, de az MTK kézben tartotta a meccset, a 76. percben Bognár a lécet is eltalálta úgy, hogy a blokkról pattant oda a labda. A 80. percben Antonov tüzelt messziről, Varga kiütötte, de ezután a földön maradt, a térdét fájlalta. Ápolás után végül folytatta. A 87. percben aztán jött a csattanó, egy beadás után Kovács Kolos tette le a labdát Helmichnek, aki aztán jobbal hatalmas gólt vágott a bal felsőbe (2-2).

MTK Budapest – Kecskeméti TE 2-2 (0-1)

Budapest, néző. V: Káprály (Szalai, Aradi)

MTK: Demjén – Hej, Kocsis G., Kádár, Nagy Zs., Antonov – Kata, Bognár I., Varju – Molnár (Németh K. 72.), Stieber (Kosznovszky 64.). Vezetőedző: Horváth Dávid

KTE: Varga B. – Szűcs K., Szabó A. (Nagy O. 85.), Belényesi, Katona L., Zeke – Vágó, Meszhi (Helmich 61.), Zsótér (Derekas 69.) – Szendrei (Pálinkás 61.), Horváth K. (Kovács K. 69.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Hej (41.), Molnár (50.) ill. Szendrei (35.), Helmich (87.)

Horváth Dávid, az MTK vezetőedzője: – Változatos mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidő ki-ki csatát hozott, minden labdáért meg kellett küzdeni, hogy némi előnyt szerezzenek a csapatok. Sokat kellett változtatni meccs közben is, a legjobbunkat nyújtani, hogy felénk dőljön el a mérleg nyelve. Az első gól után jól változtattunk a stratégián, domináltunk és a helyzetek is adottak voltak, hogy lezárjuk a meccset. A gyilkos ösztön most hiányzott, így be kellett érnünk az egy ponttal, hiszen a Kecskemét jó csapat és ki tudott egyenlíteni. Ezzel együtt a játékunk biztató a jövőre nézve.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Igazságos a döntetlen véleményem szerint, de ha boncolgatjuk a mérkőzést, akkor el kell ismerni, hogy az MTK vezető gólja után teljesen megzavarodtunk, noha addig jól kezdtünk. Sok hazai helyzet, nagyszerű átmenetek jellemezték az MTK-t. 19-re lapot húztunk, bejöttek a fiatalok, a játékunk ugyan nem lett jobb, de küzdöttünk, sokat futottunk é hibára kényszerítettük az MTK-t. Örülök, hogy Palkó ilyen zseniális gólt rúgott. Szerencsével ugyan, de igazságos ennek tükrében a döntetlen.
 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában