Röplabda

2024.01.27. 17:58

Nagy csatában győzött a Pénzügyőr Kecskeméten

Az 5. helyen álló Kecskeméti RC a 6. Pénzügyőrt fogadta a férfi röplabda NB I. Extraligában. A közel két órás meccset a vendégcsapat nyerte.

Vincze Miklós

Balla Szabolcs készíti fel a labdát Gacs Dánielnek (6-ossal)

Fotó: Bús Csaba

Úgy kellett már a kecskemétieknek a győzelem, mint a falat kenyér, miután egy héttel ezelőtt hazai pályán a MÁV Előrétől, szerdán pedig a Kaposvártól szenvedtek el 3–0-ás vereséget. Az első játszma után úgy tűnt, hogy végre meglehet az a falat kenyér, bár az nyilvánvaló volt, hogy nagyon meg kell dolgozni érte, de az első szettet 25–22 arányban hozta a hazai gárda. Hogy röplabdázni nem felejtettek el a hírös városiak, azt tehát az első szettben már megmutatták a csapatot lelkesen támogató hazai közönségnek. A folytatásban az akarással továbbra sem volt gond, de egyre több hiba csúszott a játékba, így egyenlítettek a vendégek. 1–1-es állás után két, a forgatókönyvét tekintve hasonló játszma következett. Mind a kettőben fej-fej mellett haladtak végig a csapatok, és mindkettőben a szoros végjáték döntött. Szép hazai megoldások mellett bosszantó hibákat is felvonultatott – általában a legrosszabbkor – a hazai gárda, így a vendégek javára.

A tabellán a két csapat így helyet cserélt.

– Végig szoros, végig ki-ki meccset vívtunk – értékelt Deák Márk, a hírös városiak vezetőedzője. – Mentálisan gyengék voltunk megint. Akinek kellett volna hozni a pontot, az gyengén teljesített ma. Megint futottunk az eredmény után. Ahogy feljöttünk, rendre csináltunk valami butaságot, ami azonnal megbosszulta magát. Hiába fiatal a másik oldal is, a háló túloldalán bevállalósabbak voltak a srácok, elvállalták a ki-ki labdameneteket, ez volt a kulcs, ezért tudták megnyerni a mérkőzést. Az első szettel még elégedett lehettem, akkor a kivédekezett labdák után fegyelmezetten játszották meg a labdákat a srácok, a második szettől úgy érzem, hogy túl sokat gondolkodtunk, variáltunk, nem maradtunk annál a játéknál, ami az elején működött, ennek lett az eredménye ez a vereség.

Kecskeméti RC–Pénzügyőr SE 1–3 (-22, 20, 23, 23)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, játékvezetők: Varjasi Melinda, Jámbor Tamás.

Kecskeméti RC: Boldizsár, Gacs, Török S., Farkas, Kecskeméti, Varga. Csere: Balla, Mócza, Török Zs. (liberó.) Vezetőedző: Deák Márk.

Pénzügyőr: Kovács Z., Tóth K., Kiss D., Kövessy, Szalai, Mihálovits. Csere: Treisz, Bruno (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában