Viharsarok Táncszínház

2 órája

Rendhagyó, néptáncos történelemórán vehettek részt a mélykúti fiatalok – galériával

A békéscsabai Viharsarok Táncszínház művészeinek előadásában láthatták a Kárpát-medence tájainak táncait a Mélykúti Művelődési-, Sport- és Szabadidőközpontban bemutatott fergeteges táncjátékán keresztül a helyi fiatalok.

Pozsgai Ákos

A műsor az ezeréves magyarság történetén kalauzolta végig a közönséget. Láthattak középkori körtáncokat, a bajvívás gyakorlására használt fegyver-, valamint reneszánsz vonulós táncokat, virtuóz legényest, barokk és a reformkori táncpéldát is. A rendhagyó történelemóra látványos animációk segítségével repítette vissza a nézőket Magyarország történelmének korábbi évszázadaiba, a Kárpát-medence egészét bejárva. A bemutatott 50 színpompás népviselet és a virtuóz táncosok igazi színházi élményt nyújtottak.

néptáncos történelemóra, Mélykút,
Néptáncos történelemórán vehettek részt a mélykúti fiatalok 
Fotó: Pozsgai Ákos

A Viharsarok Táncszínház 2020. júliusában alakult Békéscsabán. A társulat célja, hogy megőrizve a magyar néptánckultúra gondolatiságát és formavilágát, azt a színházi életbe átemelve egy új, értékteremtő műfajt hozzon létre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában