Szabadszállás

2024.09.03. 17:36

Szülővárosában mutatta be alkotásait Csomák Lászlóné, Cserzsi textilszobrász – galériával

Csomák Lászlóné, Cserzsi textilszobrász munkáiból nyílt kiállítás a minap a szabadszállási József Attila Közösségi Házban Gondolatfoszlányok címmel. A rendezvényt Kárász Vanda Zorka zongorajátéka színesítette.

Gulyás Sándor

Csomák Lászlóné, Cserzsi 2015-ben találkozott a hazánkban akkor még kevésbé ismert technikával, a paverpol textilszobrászattal. Az alapok elsajátítása után hamarosan elindult a saját útján és kialakította egyéni stílusát. melynek a kifinomult térlátás, az egyedi és merész színvilág használata, a művészi fokra fejlesztett laza aprólékosság a jellemzője.

Csomák Lászlóné, Cserzsi, kiállítás
Mottóm, hogy a látogató vigye haza a „szép, harmonikus, jó ránézni” élményt - vallja Csomák Lászlóné, Cserzsi
Fotó: Gulyás Sándor

Mottója, hogy a látogató vigye haza a „szép, harmonikus, jó ránézni” élményt. Cserzsi tiszteli a hagyományokat, alkotásaiban megjelennek a régmúlt idők és eleink emlékei akár a felhasznált anyag, vagy épp a megjelenített tartalom által. Emellett bemutatja az emberi kapcsolatokat, a családi ünnepeket, a szegénységet, az összetartozást, a vidámságot és a szeretetet is. Néhány textilszobra, 3D képe, festménye ihletője Petőfi Sándor személye és költészete.

Cserzsi alkotói, oktatói munkássága nemcsak a településen, de Bács-Kiskun vármegye-szerte ismert, sőt országosan is. Műveit határainkon túl is bemutatta, többek között Németországban, Szabadszállás partnervárosában Schönenberg-Kübelberg településen, Nagyváradon, továbbá Vatikánvárosban.

Munkásságával, művészetével kiérdemelte a Hírös Agóra Hónap alkotója címet, a Ver-Deco Művészeti Díjat, a Magyar Kézművességért Alapítvány különdíját, a szombathelyi ALFA-TALENT Egyesület Ave Savaria alkotói pályázatának első és második helyezését, valamint a Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért (2022) díjat. Egyik szoborcsoportja bekerült a 2022. évi római betlehemi kiállításra, de a budapesti Szent István Bazilika, a Vajdahunyad vára, továbbá a Szegedi Dóm is befogadta már alkotásait.

Cserzsi a textilszobrászat mellett a képzőművészet más területén is megmutatja alkotói tehetségét. Festményein, pasztellképein visszaköszön a magyar táj, a Kiskunság, a tanyavilág.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában