Tárlat

2024.09.04. 16:59

Helyi amatőr művészek alkotásaiból nyílt kiállítás Orgoványon – galériával

A napokban helyi amatőr művészek munkáiból nyílt kiállítás az Orgoványi Művelődési Ház nagytermében.

Horváth Péter

A különleges kiállítás ötletgazdája Kuklis Richárd és Tóthné Szakolczai Tünde intézményvezető. Arra kérték a helyi művészeket, hogy egy-egy paraván méretű helyre hozzanak olyan általuk készített alkotásokat, amelyek kifejezik egyéniségüket. A kiállítás elrendezése formabontó: a székek nem frontálisan a színpaddal szemben helyezték el, hanem egy-egy kiállító paraván elé, melyek átlósan szabják szét a teret. A kiállítás összekötötte a különféle művészeti ágakat: amíg egy-egy zenemű felcsendült, addig volt lehetősége a közönségnek egy számára tetsző alkotó munkáit megcsodálni, és helyet foglalni előtte, majd a zenék közötti szünetben egy másik alkotó munkáját megtekinteni. A 10 zenemű közötti rövid szünetekben lehetősége volt az egész termet bejárva elmerülni a zene és az alkotások csodálatos világában. 

kiállítás, Orgovány
A napokban helyi amatőr művészek munkáiból nyílt kiállítás az Orgoványi Művelődési Ház nagytermében.
Fotó: Beküldött fotó

Kuklis Richárd pianínón játszott, aki nemrég felvételt nyert a Zeneakadémia orgona tanszékére Pálúr János osztályába. Zenésztársai is mind képzett muzsikusok. Filip-Orbán Katinka gordonkán, aki Németországban folytatja zenei tanulmányait, Borsi Blanka fuvolán, aki felvételt nyert a Zeneakadémia fuvola tanszakára, Csuvár Anna fuvola szakos növendéke a Kodály Iskolának, Kis Sebestyén zeneakadémiai hallgató gordonka szakon, és Teleki Gábor, aki a Zeneakadémián, gordonka szakon tanul szolgáltatták a klasszikus zenei műveket.

A teremben elhelyezve posztamenseken Horváth Zsolt virágkötő mester alkotásai kaptak helyet.

A tárlat alkotói: Molnár Franciska, Vásárhelyi Rita, Kengyel Alexandra, Bácsi Nikolett, Heródek Nikolett, Sárga Gábor, Balogh Molli, Vandlik Teodóra, Lehóczki Alexandra, Szász Kitti, Poczkodi Éva, Vincze Lilien, Kormos Brigitta, Termő Ádám, Gálné Farkas Tünde, Utasi Péterné Tünde, Magó Jázmin és Bereczki László.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában